Antena 3 CNN Politică Tudorel Toader, măsură radicală după protestele din penitenciare. Anunțul făcut de ministrului Justiției

Tudorel Toader, măsură radicală după protestele din penitenciare. Anunțul făcut de ministrului Justiției

Tudorel Toader, măsură radicală după protestele din penitenciare. Anunțul făcut de ministrului Justiției
02 Aug 2017   •   11:31

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri, în contextul protestelor anunţate de angajaţii penitenciarelor, că va avea o întâlnire cu aceştia săptămâna viitoare, că are soluţii concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor angajaţilor din penitenciare şi că o variantă pe care o are în vedere este inclusiv achiziţionarea de brăţări electronice de supraveghere, potrivit news.ro.

„De când sunt ministru am avut mai multe întâlniri cu conducerea penitenciarelor. Pentru marţi le-am trimis o invitaţie la dialog, la dezbateri, pentru că avem în vedere un pachet mai mare de măsuri care trebuiesc luate. Prioritare sunt modificările legilor justiţiei, am finalizat proiectul de lege privind legile justiţiei. Avem în vedere două categorii de măsuri. Măsuri privind situaţia concretă din penitenciare, avem măsuri pentru modernizarea penitenciarelor existente, pentru extinderea sau construcţia unor pavilioane noi în cadrul penitenciarelor existente. Avem în vedere preluarea unor foste unităţi militare care nu mai sunt folosite....Mai există măsura supravegherii electronice, aşa numita brăţară electronică şi avem în vedere alte măsuri la nivel normativ. Voi discuta cu dânşii, vom avea în vedere măsurile concrete de îmbunătăţire a condiţiilor din penitenciar”, a declarat Tudorel Toader.

Citește și: Când va fi prezentat public proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close