Antena 3 Politică Tudorel Toader spune că întreaga legislaţie trebuie revizuită şi actualizată

Tudorel Toader spune că întreaga legislaţie trebuie revizuită şi actualizată

28 Iun 2017   •   12:25
Tudorel Toader spune că întreaga legislaţie trebuie revizuită şi actualizată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că legislaţia are nevoie de o revizuire şi o actualizare şi a adăugat că sistemul normativ trebuie bine pus la punct, întrucât sunt legi din anii '90 care au mai multe modificări decât cele iniţiale, potrivit news.ro.

„Noi avem o legislaţie foarte bogată. Şi în acelaşi timp se impune ca într-o colaborare cu Consiliul legislativ să se procedeze la o evaluare a întregii legislaţii. Este absolut necesar. Legi care sunt din '95, din '91 au mai multe modificări decât alea iniţiale. Legiuitorul, când aduce o modificare legii, trebuie să o integreze voinţei orginale a legiuitorului, de multe ori aceste voinţe nu se mai întâlnesc, nu se mai corelează şi avem o lege iniţială cu anumită filosofie, modificată cu altă perspectivă", a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei.
 
El a subliniat că întreaga legislaţie trebuie revizuită şi actualizată.
 
„Dacă ai sistemul judiciar pus la punct, dar nu ai sistemul normativ pus la punct, e ca şi când te-ai duce la luptă, dar nu ai instrumentele adecvate", a precizat Toader.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close