Antena 3 CNN Politică Tudose: Cei mai mari dușmani ai României la Bruxelles sunt unii români

Tudose: Cei mai mari dușmani ai României la Bruxelles sunt unii români

Tudose: Cei mai mari dușmani ai României la Bruxelles sunt unii români
29 Aug 2017   •   22:28

Premierul Mihai Tudose consideră că România este subminată la Bruxelles chiar de români, atitudine pe care susţine că nu o înţelege. 

"Sincer, nu-mi explic de ce se întâmplă acest lucru. Am încercat să găsesc nişte argumente. Poate aşa încearcă ei (cei care atacă România - n.r.) să se legitimeze acolo. Că sunt activi, şi ce informaţii bune au ei şi cum ajută ei Uniunea Europeană să funcţioneze, ca nu cumva să nu fie UE vigilentă când noi furăm zahăr din ceai pe aici. Alţii o fac din răutate sau dintr-o luptă din asta politică lipsită de orice logică. Nu ştiu ce-i mână pe ei în luptă, dar am ajuns ca la Bruxelles cei mai mari duşmani ai României să fie români", a declarat premierul pentru România TV. 

În context, acesta a dat de înţeles că nu exclude şi existenţa unor interese străine în blocarea dezvoltării României. 

"Deranjăm pentru că devenim competitori, intrăm într-o zonă de competitivitate. România nu va putea rămâne cu singura zonă care o face atractivă, şi anume, forţa de muncă ieftină. Începem să creştem la competitivitate, începem să creştem pe industrii creatoare, începem să creştem la plusvaloarea dată de industrie, a crescut producţia industrială cu 8%, a crescut exportul cu 8%. Da, începem să deranjăm, la modul pozitiv. În loc să fim în continuare o ţară client, începem să devenim un partener, începem să contăm şi în acest război economic. Evident că guvernele celelalte încearcă să-şi protejeze economia. Dacă noi venim, ocupăm loc. Nu le place foarte mult. Asta-i viaţa!", a afirmat Tudose.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Bruxelles mihai tudose
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close