Antena 3 Politică Tudose: Sistemul de sănătate este un pic bolnav şi trebuie să-l însănătoşim

Tudose: Sistemul de sănătate este un pic bolnav şi trebuie să-l însănătoşim

20 Oct 2017   •   16:12
Tudose: Sistemul de sănătate este un pic bolnav şi trebuie să-l însănătoşim

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, la Deva, că sistemul de sănătate este "un pic" bolnav şi trebuie însănătoşit, fiind neadaptat la calitatea personalului medical care lucrează în el. 

El a arătat că zilele trecute a avut discuţii cu sindicatele din Federaţia Sanitas, apreciind că primele lucruri care ar trebuie rezolvate ţin de sistemul medical. 

"Sistemul este, din păcate, neadaptat la ce oameni minunaţi lucrează în el. Cu oamenii stăm foarte bine, personalul - de toată calitatea, dar sistemul este un pic bolnav şi încercăm să-l însănătoşim şi pe el. Este foarte important că atât cadrele medicale, cât şi asistentele medicale, toţi lucrătorii din sănătate, în discuţiile pe care le-am avut cu domniile lor, au pus pe primul loc partea tehnică, partea de dotare a spitalelor, lăsând cumva pe ultimul loc partea de salarizare, nefiind nici ea lipsită de importanţă", a spus Tudose. 

Premierul a vizitat, vineri, spaţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, remarcând faptul că secţia de pediatrie, care funcţionează acum într-o clădire veche de patrimoniu, trebuie mutată într-un spaţiu nou. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close