Antena 3 CNN Politică Tur doi la Primăria Râmnicu-Vâlcea pentru alegerea succesorului lui Mircea Gutău

Tur doi la Primăria Râmnicu-Vâlcea pentru alegerea succesorului lui Mircea Gutău

Tur doi la Primăria Râmnicu-Vâlcea pentru alegerea succesorului lui Mircea Gutău
Sursa foto: Mircia Gutãu
19 Apr 2010   •   11:43

În cursa pentru Primaria Râmnicu Vâlcea au mai rămas în cursă doi candidaţi: democrat-liberalul Romeo Rădulescu şi social-democratul, Remus Grigorescu. Cei doi rivali se vor confrunta în cel de-al doilea tur al alegerilor locale parţiale, după ce în prima rundă Rădulescu a ratat calificarea la mustaţă cu 48,84% din voturi obţinute. Adversarul său direct din turul doi a primit 30,93 din voturile locuitorilor oraşului. Viitorul primar al oraşului va trebui să lucreze pentru următorii doi ani cu un Consiliu Local majoritar PDL. Astfel, 16 dintre consilierii locali sunt democrat-liberali, patru reprezintă PSD, iar trei - PNL, în timp ce cei doi viceprimari, Romeo Rădulescu şi Eusebiu Veţeleanu, reprezintă PDL.

Considerat un test al forţelor politice înainte de scrutinul localelor din 2012, scrutinul parţial de la Râmnicu Vâlcea nu s-a bucurat de o prezenţă masivă la urne. Doar 31,68 % dintre locuitorii cu drept de vot au preferat să treacă în weekend pe la secţiile de votare.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral de Circumscripţie Râmnicu Vâlcea, cele mai multe voturi, respectiv 15.493 (48,84 la sută) au fost obţinute de candidatul democrat-liberal Romeo Rădulescu, urmat de candidatul PSD Remus Grigorescu, cu 9.810 voturi (30,93 la sută).

Ei au fost urmaţi de Bogdan Pistol - PNL, cu 5.671 de voturi, respectiv 17,87 la sută, Valeriu Croitorescu - Partidul Verde, cu 215 voturi, Lucian Trandafirescu - Partidul Ecologist Român, cu 181 de voturi, Mihai Tăbârcă, din partea Forţei Civice, cu 153 de voturi, Dumitru Cumpănaşu - Partidul Popular al Protecţiei Sociale, cu 120 de voturi şi Nicolae Pătru, din partea Partidului Naţional Democrat Creştin, cu 76 de voturi.

Turul al doilea al alegerilor locale parţiale la Râmnicu Vâlcea se va desfăşura duminică, 25 aprilie.
Romeo Rădulescu a deţinut funcţia de viceprimar al municipiului, în cel de-al doilea mandat al lui Mircia Gutău, iar după arestarea acestuia a preluat interimar postul de primar. Rădulescu, în vârstă de 37 de ani, este de profesie inginer, el candidând cu sloganul "Să continuăm împreună" şi anunţând că dacă va câştiga alegerile va continua proiectele de infrastructură începute de Mircia Gutău (PDL).

Candidatul PSD Remus Grigorescu, în vârstă de 40 de ani, a fost prefect al judeţului Vâlcea în anul 2009. Sloganul acestuia este "Râmnicul, familia mea", programul electoral al lui Grigorescu fiind axat pe problemele sociale ale comunităţii şi pe "uniformizarea calităţii şi a standardelor de viaţă pentru toţi cetăţenii, indiferent de cartierul în care locuiesc şi trăiesc, la periferie sau în centrul oraşului".

Postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea a rămas vacant după arestarea, în 27 ianuarie, a lui Mircia Gutău şi condamnarea acestuia de către instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul "Mită la primărie". Prefectul Petre Ungureanu a emis, în 17 februarie, un ordin prin care se constata vacantarea funcţiei de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea începând cu 27 ianuarie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri tur scrutin primarie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close