Antena 3 CNN Politică Turcan: Dragnea se concentrează doar pe OUG 14. Trebuie respinsă OUG 13

Turcan: Dragnea se concentrează doar pe OUG 14. Trebuie respinsă OUG 13

Turcan: Dragnea se concentrează doar pe OUG 14. Trebuie respinsă OUG 13
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    13 Feb 2017   •   15:30

Liberalii îi solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să nu rezolve cu ”jumătate de măsură” criza actuală, cerând respingerea OUG 13 şi aprobarea OUG 14 de către Parlament, a anunţat luni liderul interimar al PNL, Raluca Turcan

”PNL solicită domnului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea cu jumătate de măsură a crizei acute care există în momentul de faţă în societatea românească. Am observat că domnul Liviu Dragnea se concentrează doar pe Ordonanţa 14, care trebuie aprobată de Parlament. În momentul de faţă există două ordonanţe aflate pe traseul parlamentar: Ordonanţa 13 care conţinea albirea dosarului domnului Dragnea şi ordonanţa care abroga această Ordonanţă 13. Indiferent de interpretările juridice în care pare expert domnul Dragnea, PNL solicită o poziţie fără echivoc a celor din majoritatea parlamentară şi anume - dacă nu se doreşte amânarea rezolvării situaţiei, dacă nu există doar un joc de imagine pentru a amăgi opinia publică, atunci parcursul legislativ al celor două ordonanţe trebuie să fie următorul: dezbaterea în Parlament şi respingerea Ordonanţei 13 şi dezbaterea în Parlament şi aprobarea rapidă a Ordonanţei 14, cu un amendament de clarificare a constituţionalităţii din această ordonanţă”, a declarat Turcan, la Palatul Parlamentului. 

Potrivit acesteia, ”oamenii trebuie să înţeleagă foarte clar, opiniile juridice sunt multiple, există doar o singură decizie politică, fără echivoc, clară care se poate lua în momentul de faţă şi anume dezbaterea acestor ordonanţe şi una câte una să-şi găsească rezolvare în Parlament”. 

Raluca Turcan a precizat că PNL susţine şi în Parlament şi în spaţiul public referendumul solicitat de preşedintele Klaus Iohannis. Ea a adăugat că liberalii se vor implica în campania pentru această consultare naţională ”cu arme şi bagaje, cu organizaţii, cu muncă la firul ierbii”.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close