Antena 3 CNN Politică Turcan: Dragnea şi Tăriceanu vor să-şi „planteze” în CSM oameni de casă care să le susţină agenda împotriva Justiţiei

Turcan: Dragnea şi Tăriceanu vor să-şi „planteze” în CSM oameni de casă care să le susţină agenda împotriva Justiţiei

Turcan: Dragnea şi Tăriceanu vor să-şi „planteze” în CSM oameni de casă care să le susţină agenda împotriva Justiţiei
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    09 Mar 2017   •   20:26

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, îi acuză pe liderii coaliţiei de guvernare că vor să-şi ”planteze” în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) oameni de casă care să le susţină agenda împotriva Justiţiei.

„Suntem în fața unei noi etape în planul majorității PSD-ALDE de a compromite parcursul justiției din România, care acționează acum în zona Consiliului Superior al Magistraturii.
Atrag atenția opiniei publice asupra procedurii de validare a celor doi membri ai societății civile, care a fost sabotată marți în plenul Senatului la ordinul lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

În fapt, ultimele evenimente i-au prins pe liderii PSD și ALDE pe picior greșit și nu au prevăzut desfășurarea procedurii pentru validarea celor doi membri în CSM. La ordinul domnilor Dragnea și Tăriceanu, senatorii majorității parlamentare au invalidat la vot, în bloc, candidaturile depuse și validate favorabil de Comisia juridică. Subliniez, au fost 9 candidaturi validate favorabil în Comisia juridică a Senatului.

PNL a ales să susțină două dintre aceste candidaturi, dar în mod evident votul nostru nu a fost suficient. În schimb, reprezentanții PSD și ALDE nu au justificat în niciun fel opțiunea lor de a bloca această procedură.

În mod concret, sunt convinsă de faptul că domnii Dragnea și Tăriceanu doresc să reia procedura de validare a membrilor CSM cu scopul de a-și ”planta” în acest for oameni de casă care să le susțină agenda împotriva justiției și a statului de drept, chiar din sânul CSM, din calitatea de membri ai acestui for”, a scris Raluca Turcan, joi, pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close