Antena 3 CNN Politică UDMR cere Budapestei măsuri împotriva demiterii maghiarilor din serviciile deconcentrate ale României

UDMR cere Budapestei măsuri împotriva demiterii maghiarilor din serviciile deconcentrate ale României

UDMR cere Budapestei măsuri împotriva demiterii maghiarilor din serviciile deconcentrate ale României
Sursa foto: Marko Bela
29 Mai 2009   •   11:13

Liderul UDMR, Marko Bela, a cerut joi Budapestei să se implice şi să ia măsuri împotriva valului de demiteri care afectează funcţionarii maghiari din fruntea serviciilor deconcentrate din România, relatează MTI. La o reuniune cu reprezentanţii politici ai comunităţilor maghiare din afara ţării, premierul ungar, Gordon Bajnai, le-a promis că va continua să îi susţină în pofida crizei economice.
Prezent la întrunirea dintre premierul ungar cu reprezentanţii organizaţiilor etnicilor maghiari din străinătate, liderul UDMR Marko Bela s-a plâns acestuia de ?epurarea etnică? la care sunt supuşi mai mulţi maghiari profesionişti din funcţiile publice, forţaţi să demisioneze din aceste posturi pentru a face loc oamenilor noii putei. În opinia liderului Uniunii, o astfel de stare de loucruri nu face decât să provoace tensiuni în rândurile maghiarilor din România.
Preşedintele UDMR a cerut dealtfel Guvernului ungar să ia măsuri clare împotriva acestei manifestări a sentimentului antimaghiar, în aşa fel încât relaţiile ungaro-române să rămână amicale.
Guvernul are datorii şi obligaţii morale faţă de maghiarii din străinătate, pe care trebuie să le îndeplinească chiar şi în circumstanţe dificile, a declarat premierul Bajnai. El a ţinut să precizeze că deşi Guvernul său trebuie să renunţe la măsurile din unele domenii, acesta intenţionează să menţină continuitatea în domeniul relaţiilor cu etnicii maghiari din ţările vecine.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close