Antena 3 CNN Politică UDMR: Empatia lui Băsescu pentru comunitatea maghiară se opreşte la palincă şi kurtos kolacs

UDMR: Empatia lui Băsescu pentru comunitatea maghiară se opreşte la palincă şi kurtos kolacs

UDMR: Empatia lui Băsescu pentru comunitatea maghiară se opreşte la palincă şi kurtos kolacs
Sursa foto: Kelemen Hunor
06 Feb 2009   •   16:06

Empatia lui Băsescu faţă de maghiari se opreşte la palinca şi kurtos kolacs a declarat vineri preşedinele executiv al UDMR, deputatul Kelemen Hunor, ca reacţie la afirmaţiile şefului statului legate de autonomia teritorială şi drepturile colective ale minorităţilor.
Kelemen Hunor nu s-a arătat de declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu la Budapesta, împotriva acordării drepturilor colective minorităţilor şi autonomiei solicitate de maghiari.
"De fapt, preşedintele Băsescu s-a dus la Budapesta ca să ne transmită? Am venit aici să vă spun să nu vă bazaţi pe mine? Constat că empatia lui Traian Băsescu faţă de maghiari şi de dezideratele lor se opreşte la palincă şi kurtos kolacs (colac tradiţional secuiesc - n.r.). Cel care neagă drepturile colective ale minorităţilor, neagă, într-un mod ascuns, dreptul la existenţă al comunităţilor naţionale şi cu acest lucru nu putem să fim de acord", a declarat preşedintele executiv al UDMR.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu omologul său ungar, László Sólyom, că în România nu va exista niciodată autonomie teritorială şi a subliniat că niciodată nu va accepta conceptul de drepturi colective pentru minorităţi, dar va susţine drepturile individuale pentru cetăţenii aparţinând minorităţilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close