Antena 3 CNN Politică UDMR: Fără adoptarea Legii educaţiei nu mergem mai departe în coaliţie

UDMR: Fără adoptarea Legii educaţiei nu mergem mai departe în coaliţie

UDMR: Fără adoptarea Legii educaţiei nu mergem mai departe în coaliţie
Sursa foto: Foto: INTACT Image
27 Noi 2010   •   18:41

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, că preşedinţii organizaţiilor judeţene ale UDMR, reuniţi în şedinţa Consiliului Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale, sunt de acord că adoptarea Legii educaţiei este prioritară şi că fără aceasta nu se va putea merge mai departe în coaliţie, informează Mediafax.
   
Marko Bela a spus că în şedinţa Consiliului Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale (CCPOT), care s-a desfăşurat la Târgu Mureş, reprezentanţii UDMR au făcut analiza activităţii guvenamentale şi a activităţii coaliţiei, precum şi a priorităţilor privind perioada care urmează.
   
"În ce priveşte analiza activităţii guvernamentale, preşedinţii organizaţiilor judeţene ale UDMR sunt de acord cu mine şi cu colegii mei că în acest moment este o prioritate adoptarea Legii educaţiei şi că, fără adoptarea acestei legi, nu vom putea să mergem mai departe în coaliţie. Dar bineînţeles că sperăm să reuşim acest lucru, după ce Curtea Constituţională are o decizie pozitivă şi face posibilă continuarea angajării Guvernului. Dar am vrut să subliniez că şi organizaţiile noastre teritoriale consideră Legea educaţiei ca o prioritate absolută", a spus Marko.

 


 El  a precizat că au fost analizate, în acelaşi timp, şi problema Legii salarizării şi cea a bugetului, precum şi priorităţile în investiţii.
   
"Vă dau un exemplu - problema continuării Autostrăzii Transilvania în pofida bugetului auster şi a situaţiei de criză economică. Eu însumi consider că trebuie să mergem mai departe cu investiţiile, fiindcă acest lucru stimulează de fapt o mişcare economică", a adăugat preşedintele UDMR.
   
Reuniunea preşedinţilor organizaţiilor judeţene şi teritoriale ale UDMR s-a desfăşurat, sâmbătă, la Târgu Mureş, fiind obligatorie înainte de întrunirea Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) din 11 decembrie, care va avea loc tot la Târgu Mureş.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close