Antena 3 CNN Politică UDMR nu exclude o moţiune de cenzură a Opoziţiei în cazul asumării răspunderii pe codurile juridice

UDMR nu exclude o moţiune de cenzură a Opoziţiei în cazul asumării răspunderii pe codurile juridice

UDMR nu exclude o moţiune de cenzură a Opoziţiei în cazul asumării răspunderii pe codurile juridice
Sursa foto: Marko Bela
01 Apr 2009   •   15:09

UDMR ar putea iniţia împreună cu PNL o moţiune de cenzură, dacă Guvernul va decide să îşi asume răspunderea pentru cele patru Coduri din domeniul justiţiei, a declarat miercuri liderul Uniunii, Marko Bela.
"Putem să ne gândim la o astfel de alternativă, nu am discutat în UDMR, trebuie să aşteptăm să vedem ce se întâmplă", a spus Marko.
El a precizat că deşi în prezent parlamentarii UDMR participă la dezbaterile legate de Coduri şi propun amendamente la proiectele elaborate de Guvern, în cazul asumării răspunderii, Uniunea ar putea să iniţiaze împreună cu PNL o moţiune de cenzură "în care se vor regăsi şi reţinerile, rezervele şi analiza UDMR şi PNL".
Liderul Uniunii a recunoscut că nu a discutat încă cu colegii din PNL despre această problemă.
Liderul deputaţilor UDMR, deputatul Marton Arpad a criticat, la rândul său, graba nejustificată cu care se încearcă adoptarea Codurilor, mai ales că o serie de articole trebuie să fie amendate.
Marton a dat ca exemplu prevederea din Codul de Procedură Penală potrivit căreia "probele obţinute din probele obţinute în mod nelegal ori prin tortură nu se exclud dacă probele obţinute în mod nelegal sau prin tortură sunt folosite într-un proces echitabil".
Marton a criticat şi termenele prevăzute în proiectul de Cod ? unele neconstituţionale - în care o persoană poate fi urmărită.
PNL se gândeşte deja la posibilitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură. Preşedintele liberal, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că Delegaţia Permanentă a luat cu unanimitate de voturi decizia politică de a recomanda parlamentarilor PNL să iniţieze o moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul Boc îşi va asuma răspunderea asupra celor patru Coduri juridice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close