Antena 3 CNN Politică UDMR NU se va implica în campania electorală din Ungaria: Nu ne privesc!

UDMR NU se va implica în campania electorală din Ungaria: Nu ne privesc!

UDMR NU se va implica în campania electorală din Ungaria: Nu ne privesc!
Sursa foto: Foto: kovacspeter.ro
23 Noi 2013   •   16:02
UDMR nu se va implica în campania electorală din Ungaria de partea unui partid sau a altuia, a declarat, sâmbătă, secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, el adăugând însă că formaţiunea îi va sprijini pe cei care au şi cetăţenia ungară să se înscrie pe listele electorale, pentru a putea vota.
Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, sâmbătă, că Uniunea va ajuta persoanele cu dublă cetăţenie, română şi ungară, care trebuie să se înscrie pe liste electorale pentru a putea vota la alegerile din Ungaria de anul viitor, însă nu se va implica în campania electorală din ţara vecină, conform Mediafax.
"Persoanele cu dublă cetăţenie au drept de vot de anul acesta şi în cazul alegerilor din Ungaria. Pentru asta, trebuie să se înregistreze la autorităţile din Ungaria şi UDMR ajută toţi cetăţenii care vin la noi, la birourile, sediile noastre, putem să-i ajutăm să completeze aceste formulare, prin asta nu spunem că susţinem un partid sau pe celălalt, ci susţinem că dreptul la vot este un drept care trebuie exercitat. Este exclus să avem un parteneriat", a spus Kovacs Peter. 
El a arătat că reprezentanţii UDMR au spus, de fiecare dată, că trebuie să aibă "cu oricare Guvern din Ungaria relaţii de parteneriat, relaţii de muncă de zi cu zi".
"Nu facem diferenţă între un partid şi celălalt, noi trebuie să colaborăm cu partidul care este la guvernare, oricare ar fi el", a spus Kovacs Peter.
El a susţinut că Uniunea nu se va implica în campania electorală, de partea unui partid sau a altuia din Ungaria, chiar dacă la alegerile locale din 2012 diverşi politicieni din ţara vecină au fost prezenţi în România "şi au lucrat împotriva UDMR". 
"Nu ne implicăm activ", a subliniat Kovacs Peter. 
Aceeaşi părere a fost formuată şi de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu Mureş de senatorul Marko Bela, fost preşedinte al Uniunii. 
"Alegerile din Ungaria nu ne privesc", a arătat Marko Bela. 
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close