Antena 3 CNN Politică UDMR, primul partid care depune proiect de lege pentru stabilirea alegerilor locale! Pe ce dată cer să se desfășoare

UDMR, primul partid care depune proiect de lege pentru stabilirea alegerilor locale! Pe ce dată cer să se desfășoare

Partidele din Parlament au făcut o înțelegere tacită și au stabilit ca data alegerilor locale să fie 27 septembrie. Atât Ludovic Orban, cât și Marcel Ciolacu au spus public că românii vor putea merge la urne în acea zi. UDMR a dorit să tranșeze lucrurile și a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens.

UDMR, primul partid care depune proiect de lege pentru stabilirea alegerilor locale! Pe ce dată cer să se desfășoare
Sursa foto: Hepta
de Vasile Marcu    |    29 Iun 2020   •   13:20

Propunerea legislativăle aparține lui Cseke Attila-Zoltan, senator UDMR și Benedek Zacharie ,deputat UDMR. Pe 22 iunie au trimis-o și la Guvern pentru punct de vedere. În momentul de față proiectul este înregistrat la Senat pentru dezbatere, ca primă Cameră și odată aprobat va deveni lege organică. Proiectul Guvernului va putea fi dezbătut abia după cel al UDMR, care va avea întâietate.

"Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (...). Alegerile vor putea fi organizate și pe perioada epidemiei. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri de Covid, va trebui să evităm adunările publice, mitingurile electorale, dar se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii", afirma premierul Ludovic Orban acum câteva zile.

„Guvernul va face tot ce tine de el sa fuga de aceste alegeri. Nu este interesat sa faca niciun fel de alegeri in acest moment. Cifrele le arata ca nu este bine. PSD isi doreste alegeri locale pe 27 septembrie. Si pe 6 decembrie, la termen, sa fie alegerile parlametnare daca nu o sa fie un val doi (de coronavirus)”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

Inițiativa UDMR va fixa, însă lucrurile, iar data alegerilor va fi 27 septembrie oficial, fără a putea fi schimbată de Guvern.

 

 

 

×
Subiecte în articol: UDMR alegeri locale proiect
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close