Antena 3 CNN Politică UDMR propune organizarea de alegeri anticipate

UDMR propune organizarea de alegeri anticipate

UDMR propune organizarea de alegeri anticipate
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    27 Apr 2012   •   18:24

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, după consultările cu preşedintele Traian Băsescu, că membrii Uniunii Democrate Maghiare din România vor propune alegeri anticipate.

"Considerăm că până la alegerile locale scopul nostru trebuie să fie o politică coerentă'", a spus Hunor Kelemen. UDMR ar susţine organizarea de alegeri anticipate în septembrie.

"Decizia Parlamentului trebuie respectată şi foarte repede trebuie desemnat un premier şi format un nou Guvern", a spus preşedintele UDMR, la finalul consultărilor cu şeful statului.

Potrivit lui Kelemen Hunor, preşedintele Traian Băsescu va desemna în cursul zilei de vineri un premier pentru a forma un Guvern nou.

UDMR consideră că noul Guvern care va fi instalat ar trebui să mărească "foarte repede" salariile, având în vedere că erau pregătite toate procedurile şi resursele bugetare în acest sens, a spus preşedintele formaţiunii Kelemen Hunor.

"UDMR susţine că trebuie foarte repede majorate salariile aşa cum erau pregătite toate procedurile şi resursele bugetare, aşa cum am promis şi aşa cum trebuie să se întâmple", a afirmat Kelemen.



Preşedintele Traian Băsescu a avut anterior consultări cu liderii PDL şi cu liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, că democrat-liberalii nu nominalizează un alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.


Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat, după întâlnirea de la Cotroceni, că USL l-a informat pe preşedintele Traian Băsescu că Uniunea Social Liberală îl propune pe liderul PSD Victor Ponta pentru funcţia de prim-ministru.

Guvernul Ungureanu a căzut în urma adoptării moţiunii de cenzură, în Parlament fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "împotrivă", iar patru voturi fiind anulate.

Mihai-Răzvan Ungureanu a intrat astfel în istorie, drept prim-ministrul cu cel mai scurt mandat al României.


×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor premier
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close