Antena 3 CNN Politică UDMR răsuflă uşurat: Salutăm ieşirea PRM din Parlament

UDMR răsuflă uşurat: Salutăm ieşirea PRM din Parlament

UDMR răsuflă uşurat: Salutăm ieşirea PRM din Parlament
03 Dec 2008   •   12:40

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce nu este condiţionat să facă alianţă cu un partid anume. UDMR salută faptul că PRM nu a reuşit să intre în Parlament şi consideră că acest lucru reprezintă o schimbare extrem de importantă. "Noi salutăm această schimbare pentru că în România nu este nevoie de xenofobia şi de ultranaţionalismul care caracterizau acest partid", a afirmat Bela.
Liderul UDMR s-a declarat mulţumit de rezultatul alegerilor. Potrivit acestuia, jumătate dintre senatorii şi deputaţii UDMR care au intrat în Parlament sunt oameni noi. "Pentru noul Parlament este foarte important să avem şi oameni noi care pot aduce o altă viziune şi iniţiativă în activitatea Parlamentului, de care avem nevoie în acest moment", susţine preşedintele UDMR. Acesta susţine, însă, că noul Parlament va trebui să aducă modificări la actuala lege electorală.
În perioada următoare, UDMR va lua câteva decizii privind formarea unei coaliţii. Bela susţine că prezenţa comună a UDMR şi a PNL la guvernare ar fi preferabilă.
Marko Bela a mai precizat că vineri va avea loc o întrunire a consiliului pemanent al UDMR în cadrul căreia se vor trage concluziile acestor alegeri şi se va stabili un program pentru activcitatea din parlament. Tot atunci se va discuta şi despre posibilele negocieri care vor avea loc. De asemenea, senatorii şi deputaţii din UDMR, care au ieşit învingători în urma scrutinului de duminică, se vor reuni sâmbătă, la Târgu Mureş.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR legea electorala PRM alegeri parlament
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close