Antena 3 CNN Politică UDMR reclamă violenţe etnice la Mediaş. Poliţia susţine că a fost doar o bătaie între petrecăreţi

UDMR reclamă violenţe etnice la Mediaş. Poliţia susţine că a fost doar o bătaie între petrecăreţi

UDMR reclamă violenţe etnice la Mediaş. Poliţia susţine că a fost doar o bătaie între petrecăreţi
Sursa foto: Mediaº
07 Apr 2010   •   11:19

Reprezentanţii UDMR Sibiu au înaintat o plângere la Poliţia din Mediaş, ei reclamând un "incident etnic" produs, luni, în localitate, în urma căruia doi tineri maghiari au fost răniţi şi transportaţi la spital. Poliţiştii susţin însă că incidentul nu a avut nicio conotaţie politică sau interetnică.
Potrivit UDMR, mai mulţi tineri maghiari din Mediaş care participau, luni, la o reuniune organizată de filialele de Sibiu şi Mediaş ale Uniunii au fost agresaţi verbal şi fizic, incidentul soldându-se cu doi răniţi.
"La reuniunea tinerilor găzduită de sediul UDMR din Mediaş, în jurul orei 20.00, au apărut mai mulţi necunoscuţi care, în ciuda apelului repetat al organizatorilor, au refuzat să părăsească sala, ba mai mult, au agresat verbal şi fizic pe tinerii maghiari. Dincolo de însemnatele pagube materiale, mobilierul distrus şi geamuri sparte etc., doi tineri maghiari, grav răniţi, au fost transportaţi la spital. Liderii organizaţiei judeţene Sibiu a UDMR consideră incidentul ca fiind un conflict etnic, un atac deschis împotriva comunităţii maghiare din Mediaş", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, preşedintele UDMR Sibiu, Balazs Bela Attila, şi preşedintele UDMR Mediaş, Orosz Csaba, au depus o plângere oficială la Poliţia din Mediaş, solicitând identificarea făptuitorilor şi luarea măsurilor legale necesare.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş precizează însă că două grupuri de tineri organizau petreceri, luni seară, în două locuri apropiate, unul dintre ele fiind sediul UDMR din Mediaş. Pe fondul consumului de alcool, între cele două grupuri s-a iscat o ceartă şi au existat agresiuni, fără a fi nevoie de intervenţia medicilor.

"Persoanele agresate au fost îndrumate către Serviciul de Medicină Legală, în vederea obţinerii unui certificat medical, dacă doresc să depună plângere. Liderii UDMR au depus o plângere la Poliţie şi au reclamat violare de domiciliu. Incidentul nu a avut, sub nicio formă, vreo conotaţie politică sau interetnică", a afirmat Balteş.
Tinerii implicaţi în incident au fost deja identificaţi, pentru că un echipaj al Poliţiei Mediaş a fost la locul incidentului.
Antena3. ro

×
Subiecte în articol: UDMR Medias
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close