Antena 3 CNN Politică UDMR se teme că banul public va fi redirecţionat spre alte zone decât cele maghiare

UDMR se teme că banul public va fi redirecţionat spre alte zone decât cele maghiare

UDMR se teme că banul public va fi redirecţionat spre alte zone decât cele maghiare
15 Dec 2008   •   03:31

Anunţul că PSD şi PDL au optat pentru un parteneriat în doi în locul unui mariaj în trei cu UDMR a lăsat partidul minorităţii maghiare în opoziţie alături de PNL. Partidul lui Mako Bela a făcut mutarea din proprie iniţiativă, forţat de propunerea ca reprezentanţii săi să facă parte din eşalonul doi al Guvernului.
Ca şi la cererea PSD de a scoate UDMR de la guvernare, partidul minoritar se teme că oamenii pe care îi are în diferite funcţii de conducere la nivel central şi local să nu fie înlocuiţi pe criterii politice sau etnice, scrie Gândul.
De asemenea, senatorul Verestoy Attila îşi exprima îngrijorarea că fondurile publice destinate judeţelor locuite preponderent de maghiari vor fi redirecţionate către alte zone, iar problemele acestei comunităţi vor fi neglijate. ?Cât timp am fost la guvernare am reuşit să soluţionăm probleme lăsate de izbelişte zeci de ani - infrastructura din judeţele locuite de maghiari, alimentarea cu apă, construcţia de şcoli sau spitale. Mi-e teamă că acum banul public se va redirecţiona către alte zone?, a arătat Verestoy.
La rândul său, preşedintele partidului, Marko Bela s-a arătat dezamăgit de democrat-liberali, care ?nu au reuşit să se impună? în faţa PSD. El a cerut ca Uniunea să fie văzută drept formaţiune a minorităţii maghiare şi nu un simplu partid de şapte procente.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close