Antena 3 CNN Politică UDMR vede o alianță PSD-PNL după alegeri

UDMR vede o alianță PSD-PNL după alegeri

UDMR vede o alianță PSD-PNL după alegeri
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Aug 2016   •   14:29

 Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi, că varianta unei coaliţii PSD - PNL după alegerile parlamentare este una extrem de serioasă, el precizând că Uniunea nu face alianţe înainte de alegeri ci aşteaptă rezultatele votului cetăţenilor. 

"Înainte de alegeri noi nu facem alianţe politice. După alegeri trebuie să ţinem cont de dorinţa oamenilor, ce votează ei şi ce doresc ei. Eu în continuare cred că varianta unei coaliţii PSD - PNL este una extrem de serioasă şi trebuie luată în calcul. Toată lumea neagă acum fiindcă, înainte de alegeri, nu o să spună nici peneliştii, nici pesediştii că asta e soluţia. Dar eu nu aş pune în paranteză această soluţie. Asta ar însemna în jur de 70 şi ceva la sută în Parlament. Dacă se face o mare coaliţie atunci nu mai este nevoie de alţii. Deci, în acest moment alte speculaţii - cum ar fi mai bine, cum... - vom vedea ce vor spune oamenii", a precizat, pentru AGERPRES, Kelemen Hunor, întrebat despre afirmaţia Gabrielei Firea privind posibilitatea unui guvern PSD - ALDE - UDMR. 

El a spus că trebuie să se ţină seama de votul cetăţenilor şi nu va intra în speculaţii. "Dacă nu ţii cont de voinţa oamenilor, dacă nu ţii cont de rezultatul votului, înseamnă că degeaba organizezi alegeri, că nu te mai interesează esenţa democraţiei. Până când nu avem rezultatele votului, nu voi intra în astfel de speculaţii", a adăugat Kelemen Hunor. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică seara că PSD ar putea accepta să fie parte a unui guvern în care funcţia de premier să revină unui om din afara partidului, cu condiţia ca acesta să fie o persoană pregătită şi să provină din rândul aliaţilor PSD. 

"Pentru binele nostru, al României, şi pentru dezvoltarea acestei ţări ar fi potrivit să avem un guvern PSD - ALDE şi dacă doreşte şi UDMR să intre în coaliţia majoritară cu premier din cadrul acestei coaliţii politice, PSD ne-am dori sau ALDE, nu vrem să fim lacomi să se considere că PSD vrea să dea toate funcţiile importante", a afirmat social-democrata.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close