Antena 3 CNN Politică UDMR vrea ori partener egal la guvern, ori în opoziţie

UDMR vrea ori partener egal la guvern, ori în opoziţie

UDMR vrea ori partener egal la guvern, ori în opoziţie
10 Dec 2008   •   13:33

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România doreşte în continuare un guvern alături de PD-L şi PNL, iar dacă acesta nu este posibil acceptă şi ideea unui guvern minoritar, a precizat liderul Marko Bela, după negocierile cu PD-L.
Totuşi, Marko Bela consideră că această formulă de guvernare ar fi cea mai stabilă şi potrivită în contextul crizei. Liderul maghiar a precizat că la discuţiile bilaterale s-a discutat despre proiecte şi programe. El a remarcat că între cele două formaţiuni nu există diferenţe majore de abordare.
?În programul ambelor partide apare păstrarea cotei unice de impozitare, scutirea pe profitului reinvestit, crearea noilor locuri de muncă, reforma administraţiei publice locale şi centrale, o decentralizare realp, precum şi dezvoltarea infrastructurii", a notat Marko Bela.
Pe de altă parte, vicepreşedintele Laszlo Borbely a subliniat că dacă UDMR nu devine partener egal, formaţiunea pe care o reprezintă preferă opoziţia.
?Dacă nu reuşim să devenim parteneri, care înseamnă trei partide, chiar dacă avem alte procente, să fim parteneri egali, atunci evident că vom intra în Opoziţie", a declarat Laszlo Borbely. Acesta a subliniat că e problema Partidului Democrat Liberal cum discută cu PSD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely negocieri guvern
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close