Antena 3 Politică UDMR vrea să elimine incompatibilitatea parlamentarilor, membrilor Guvernului şi aleşilor locali

UDMR vrea să elimine incompatibilitatea parlamentarilor, membrilor Guvernului şi aleşilor locali

30 Mar 2017   •   12:04
UDMR vrea să elimine incompatibilitatea parlamentarilor, membrilor Guvernului şi aleşilor locali

Mai mulţi parlamentari UDMR au depus o iniţiativă legislativă care elimină incompatibilitatea parlamentarilor, a membrilor Guvernului, a aleşilor locali şi a prefecţilor şi subprefecţilor cu statutul de comercianţi persoane fizice, care în aplicare a fost interpretată ca însemnând PFA. Printre cazurile celebre de demnitari care şi-au pierdut funcţia ca urmare a acestei incompatibilităţi se află cel al fostului deputat Petre Roman, scrie News.ro.

Proiectul este iniţiat de deputaţii UDMR Marton Arpad, Szabo Odon şi Csep Eva-Andra şi de senatorii Fejer Laszlo-Odon şi Tanczos Barna.

Iniţiativa elimină din Legea privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei incompatibilitatea dintre deputaţi, senatori, aleşi locali, prefecţi, subprefecţi şi membri ai Guvernului şi statutul de "comerciant persoană fizică".

Parlamentarii UDMR afirmă că, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod civil, în aplicarea legii s-a constatat că sintagma "comerciant persoană fizică" a fost asimiliată în practică cu sintagma "persoană fizică autorizată", lucru care ar fi neconstituţional.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close