Antena 3 CNN Politică Udrea a pierdut procesul intentat senatorului PSD Lia Olguţa Vasilescu, în care îi cerea 100.000 lei daune

Udrea a pierdut procesul intentat senatorului PSD Lia Olguţa Vasilescu, în care îi cerea 100.000 lei daune

Udrea a pierdut procesul intentat senatorului PSD Lia Olguţa Vasilescu, în care îi cerea 100.000 lei daune
21 Dec 2011   •   19:29

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a pierdut procesul intentat senatorului PSD, Olguţa Vasilescu, în care îi cerea daune de 100.000 de lei. Liderul PDL  a dat-o în judecată pe Olguţa Vasilescu, după ce aceasta a declarat într-o emisiune televizată că ar exista o legătură între arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon şi faptul că "firmele Elenei Udrea" din Craiova ar fi fost "scoase de pe piaţă".

Acţiunea ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost depusă în 12 martie 2010 la Judecătoria Sectorului 5. Elena Udrea preciza atunci că a cerut instanţei "să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile", pentru prejudiciul moral pe care i l-a adus.

 

  
"Prin aceeaşi cerere de chemare în judecată am cerut instanţei să o oblige pe pârâtă la publicarea, pe propria cheltuială, în trei ziare cu acoperire naţională, a hotărârii judecătoreşti pronunţate în cauza la care am făcut referire", menţiona Elena Udrea.
  
Lia Olguţa Vasilescu declara atunci că va veni cu "martori surpriză" la procesul care i-a fost intentat de ministrul Elena Udrea, arătând că aceasta nu ştie că parlamentarii au imunitate pentru declaraţiile politice.
  
Senatorul PSD a sugerat, la începutul lunii martie, într-o emisiune TV, că ar exista o legătură între arestarea primarului Craiovei Antonie Solomon (PDL) şi faptul că "firmele Elenei Udrea" care lucrau în Craiova ar fi fost "scoase de pe piaţă".
  
"De două săptămâni circula un zvon în Craiova că Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se ştia că va fi şi arestat chiar cu cătuşe, pentru că de câteva săptămâni au fost scoase de pe piaţă firmele doamnei Udrea care lucrau în Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat în Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piaţă", afirma Olguţa Vasilescu.
  
Udrea a intervenit în emisiune şi a respins acuzaţiile Olguţei Vasilescu, avertizând că s-ar putea adresa instanţei.
  
Ministrul Elena Udrea declara, ulterior, că nu are nicio legătură directă sau indirectă cu vreo firmă de construcţii, iar dacă cineva ar afla că s-ar face intervenţii la licitaţii în numele ei sau al unor firme care i-ar aparţine, să semnaleze DNA.
  
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost atunci arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close