Antena 3 CNN Politică Udrea, audiată la DNA. Fostul ministru recunoaşte că a intervenit pe lângă Igaş, pentru cedarea unei clădiri

Udrea, audiată la DNA. Fostul ministru recunoaşte că a intervenit pe lângă Igaş, pentru cedarea unei clădiri

Udrea, audiată la DNA. Fostul ministru recunoaşte că a intervenit pe lângă Igaş, pentru cedarea unei clădiri
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Apr 2012   •   17:10

Elena Udrea recunoaşte că a intervenit, în urmă cu un an, pe lângă Traian Igaş, pentru ca Ministerul de Interne să cedeze o clădire pe care nu o mai folosea. Declaraţia a fost dată în faţa procurorilor anticorupţie care au audiat-o pe Udrea în calitate de martor, în dosarul corupţiei din vama Constanţa.

În declaraţia dată în faţa procurorilor anticorupţie, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a recunoscut că îi cunoaşte pe senatorul PDL Mircea Banias şi pe fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, inculpaţi în dosarul corupţiei din vama Constanţa.

Fostul ministru a susţinut că avearu relaţii pe linie politică. În declaraţie, Elena Udrea pomeneşte de numele procurorului Marcel Sânpetru. Şefa PDL Bucureşti a povestit că acesta a rugat-o să discute cu ministrul Traian Igaş despre cedarea unei clădiri.

"Îl cunosc pe Sânpetru Marcel, ştiu că acesta a fost sau mai este procuror. L-am văzut în ultimii şase ani, ne-am întâlnit de câteva ori în contexte publice şi am purtat discuţii de curtoazie. În cursul lunii mai 2011, Sânpetru Marcel, în una din întâlnirile acestea, m-a rugat ca ministrul de Interne să fie de acord să dea o clădire pe care nu o mai folosea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, solicitarea era deja făcută, dosarul fiind la Ministerul de Interne.

Am vorbit cu ministrul Igaş despre acest subiect şi a rămas că verifică dacă este posibil. Răspunsul a fost că Ministerul de Interne doreşte să păstreze clădirea şi, timp de câteva săptămâni, dosarul a rămas la cabinetul ministrului Igaş şi m-a rugat să le spun să le restituie dosarul. Probabil că restituirea s-a făcut prin secretarii generali, deoarece eu nu eram în Bucureşti", a declarat Udrea, scrie Puterea.

Marcel Sânpetru este consilierul vicepreşedintelui CSM, George Bălan. El a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului general Ilie Botoş, după fuga lui Omar Hayssam.

În dosarul corupţiei din vama Constanţa au fost trimişi în judecată senatorul PDL Mircea Banias şi fostul secretar de stat din MAI, Laurenţiu Mironescu. Potrivit procurorilor, gruparea din care cei doi făceau parte cerea sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor.




×
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close