Antena 3 CNN Politică Udrea: Cei care se opun Legii Capitalei, "baroni de Bucureşti" care s-au "dedulcit la bani"

Udrea: Cei care se opun Legii Capitalei, "baroni de Bucureşti" care s-au "dedulcit la bani"

Udrea: Cei care se opun Legii Capitalei, "baroni de Bucureşti" care s-au "dedulcit la bani"
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Ian 2011   •   12:22

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, îi acuză pe cei care se opun Legii Capitalei că nu susţin proiectul "pentru că şi-au intrat în rolul de baroni de Bucureşti care au propriile lor curţi". Într-o postare pe blogul personal, Udrea explică motivele pentru care susţine această lege şi precizează că nu îl susţine pe Oprescu, despre care spune că este "cel mai prost primar pe care l-a avut Bucureştiul vreodată".

"În presă au apărut speculaţii referitoare la Legea Capitalei, care ar urma să reglementeze modul în care se iau deciziile pentru Bucureşti. Exemplul tuturor capitalelor europene, fără excepţie, arată că Bucureştiul are nevoie de o reformă administrativă şi chiar politică. Nu putem păstra acest model ceauşist desăvârşit pe vremea lui Adrian Năstase: şase oraşe într-unul singur, fiecare cu aparatul său administrativ", susţine Elena Udrea.

Liderul PDL Bucureşti îl acuză pe Ludovic Orban că a împiedicat, pe vremea Alianţei D.A., revenirea la starea de dinainte de anul 2000. Udrea susţine că "în acest moment, nu există aproape niciun nivel de conlucrare între primarii de sector sau între aceştia şi Primarul general. Fiecare decide asupra propriei feude. Primarii au puteri cvasidepline asupra sectoarelor, fără însă a avea în vedere imaginea de ansamblu".

"Cei care se opun acestui proiect o fac pentru că şi-au intrat în rolul de baroni de Bucureşti, care au propriile lor curţi şi cred că nimic nu-i mai poate mişca din loc. Sunt oameni care s-au dedulcit la banii foarte mulţi pe care-i au pe mână", mai precizează ministrul democrat-liberal.

Elena Udrea subliniază totodată faptul că nu încearcă să îl susţină pe Sorin Oprescu, pe care îl cataloghează drept "cel mai prost primar" al Capitalei.

"Legea Capitalei susţinută de PDL Bucureşti are rolul de a unifica decizia privitoare la dezvoltarea Bucureştiului la nivelul Primarului general. În acest moment, deşi este al doilea om politic ca număr de voturi exprimate, atribuţiile acestuia sunt destul de limitate. Cred că nu mă poate bănui nimeni că susţin cauza lui Sorin Oprescu, cel mai prost primar pe care l-a avut Bucureştiul vreodată, dar adevărul este că această dezlânare administrativă provoacă deficienţe majore în funcţionarea oraşului", mai notează preşedintele PDL Bucureşti.

La final, Udrea precizează că propune un referendum pentru adoptarea Legii Capitalei, astfel încât proiectul să nu fie privit "ca un act politic discreţionar".



×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close