Antena 3 CNN Politică Udrea cere pedeliştilor să aleagă între funcţii sau propriile afaceri. CNI ar putea fi desfiinţată

Udrea cere pedeliştilor să aleagă între funcţii sau propriile afaceri. CNI ar putea fi desfiinţată

Udrea cere pedeliştilor să aleagă între funcţii sau propriile afaceri. CNI ar putea fi desfiinţată
Sursa foto: Elena Udrea
25 Mai 2010   •   10:07

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a anunţat, marţi, că va cere Guvernului desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi că va solicita şi în BPN al PDL să se adopte o hotărâre prin care să ceară membrilor de partid cu funcţii să opteze între poziţia publică şi afaceri.
"Având în vedere că PDL trebuie să dea dovadă de solidaritate maximă cu cei cărora le cerem sacrificii în această perioadă. Am decis ca astăzi (marţi - n.r.), în BPN, să solicit Biroului să ia o hotărâre prin care să ceară tuturor membrilor de partid care ocupă funcţii publice să opteze între afaceri şli funcţiile publice pe care le ocupă", a declarat Udrea.
Ea a explicat că, din aceleaşi considerente, a decis să ceară Guvernului desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).
"De asemenea, din aceleaşi considerente, la MDRT, pe care îl conduc, am decis să solicit în Guvern desfiinţarea CNI, din nevoia de a elimina orice suspiciune legată de cheltuirea banului public şi am decis să cer acelor politicieni care ocupă funcţii publice să renunţe la contractele cu CNI, în caz contrar le voi desfiinţa personal, asumându-mi orice risc", a spus Udrea.
Compania Naţională de Investiţii S.A. este o societate comercială pe acţiuni, înfiinţată în 2001, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). În competenţele sale intră executarea programelor de interes public sau social în domeniul construcţiilor în conformitate cu strategia MDRT. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autorităţile publice locale.



Întrebată ce se va întâmpla cu personalul CNI, ea a spus că oricum în acea instituţie fusese comandat un audit în urma căruia personalul urma să fie redus de la circa 150 la 100 de persoane. În ceea ce îi priveşte pe aceşti 100 de angajaţi, Elena Udrea a evitat să folosească termenul şomer, spunând însă că aceştia vor fi liberi să ia parte la concurs în MDRT dacă vor fi scoase posturi la concurs.

Programele CNI vizează construcţia de săli de sport, consolidarea şi reabilitarea sălilor de sport construite înainte de anul 2000, construirea de bazine de înot şi de patinoare artificiale, precum şi construire şi reabilitare de aşezăminte culturale.

În perioada 2001-2010, Compania Naţională de Investiţii a finalizat aproximativ 1.000 de obiective, incluse în 11 programe de investiţii, potrivit site-ului companiei.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Udrea afaceri desfiintare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close