Antena 3 CNN Politică Udrea: Comisia de anchetă are ca unic scop fabricarea de dovezi penale la adresa mea

Udrea: Comisia de anchetă are ca unic scop fabricarea de dovezi penale la adresa mea

Udrea: Comisia de anchetă are ca unic scop fabricarea de dovezi penale la adresa mea
Sursa foto: Elena Udrea
03 Sep 2009   •   11:19

Cu două propuneri de începere a urmăririi penale, una de sorginte social-democrată şi una liberală îndreptate împotriva sa, ministrul Turismului, Elena Udrea a reacţionat joi, punând aceste demersuri pe seama intenţiei comisiei parlamentare de anchetă de a-i fabrica acuzaţii penale pentru fapte care nu există.
"Comisia Vanghelie, condusă de Ludovic Orban, a reuşit să demonstreze din nou, pentru a nu ştiu câta oară, că unicul ei scop este acela de a fabrica acuzaţii penale la adresa mea pentru fapte care nu există. Deoarece nu au găsit nicio încălcare a legii care să-mi poată fi imputată în activitatea de ministru, membrii comisiei încearcă să mă acuze acum de nerespectarea Constituţiei, a Legii răspunderii ministeriale şi a regulamentului Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care am respectat întocmai şi prevederile acestor acte normative", susţine Udrea într-o declaraţie de presă.
Ministrul îi acuză pe membrii comisiei că, în goana după discreditarea sa dovedesc din nou nu doar rea-credinţă, ci şi o crasă necunoaştere a legii, de vreme ce o eventuală încălcare a Constituţiei sau a regulamentului unei instituţii, fie ea şi Camera Deputaţilor, nu atrage după sine sancţiuni penale.
"Cu certitudine însă, comisia funcţionează ilegal şi abuziv. Bazându-se pe majoritatea pe care o formează în Parlament, PSD şi PNL au ajuns să stabilească, prin vot, că au dreptul să încalce legea. Tot PSD şi PNL decid, de pe fotolii de senatori şi deputaţi, ce e legal sau ilegal, ce este corect sau incorect în România, ignorând astfel justiţia şi toate celelalte instituţii ale unui stat democratic", a afirmat Udrea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea comisie ancheta dovezi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close