Antena 3 CNN Politică Udrea: Dacă o femeie are tupeul să-şi aroge dreptul de a activa în politică, intră în conflict cu bărbaţii

Udrea: Dacă o femeie are tupeul să-şi aroge dreptul de a activa în politică, intră în conflict cu bărbaţii

Udrea: Dacă o femeie are tupeul să-şi aroge dreptul de a activa în politică, intră în conflict cu bărbaţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Ian 2011   •   09:34

Elena Udrea a simţit pe pielea ei ce înseamnă misoginismul. Cel puţin asta a povestit la conferinţa cu tema "Femeile în viaţa publică: mentalităţi şi realităţi româneşti şi europene". Ministrul Turismului a recunoscut că i-a fost destul de greu, ca femeie, să se afirme în politică, o lume preponderent a bărbaţilor.

Elena Udrea s-a întâlnit cu femeile din PDL la Biblioteca Centrală Universitară.  Ministrul a profitat de auditoriu şi a povestit ce greu i-a fost să răzbată în politică.

"Avem femei adorate în showbiz, artă, cinematografie, în schimb, dacă vorbin de femei în carieră politică, găsim această lipsă de dragoste. Explicaţia vine din faptul că politica este zona de putere maximă. Dacă un bărbat susţine o femeie când vrea să decoreze casa, să-şi facă un ONG, avem mulţi soţi şi prieteni care îşi susţin soţiile şi prietenii, dar dacă o femeie are pretenţia, are tupeul să-şi aroge dreptul de a activa în politică, intră în conflict cu bărbaţii", a spus Udrea, în timpul dezbaterii.

Elena Udrea mai spune că, în politică, prim-planul e ocupat de bărbaţi şi puţine femei ajung pe poziţii de egalitate cu aceştia.

"Din experienţa mea, de multe ori, unii bărbaţi primesc acest sprijin cu mai puţine merite, sunt mai puţin loiali, mai dispuşi să facă compromisuri în politică decât femeile, şi cu toate acestea sunt sprijiniţi mai mult decât femeile. Sprijinul pe care îl primeşte o femeie este însoţit de suspiciuni, comentarii calomnioase", a afirmat ministrul.

Elena Udrea şi-a încheiat discursul cu o pildă. Ministrul le-a spus femeilor din PDL că în spatele unui bărbat puternic există o femeie. "În general, o femeie puternică. Femeia trebuie să stea în spatele bărbatului. Cel care expimă puterea este bărbatul", a conchis ministrul.

 


×
Subiecte în articol: Elena Udrea femei politica conflict barbati
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close