Antena 3 CNN Politică "Udrea era folosită de Băsescu să îşi atace adversarii dar şi aliaţii politici." Dezvăluiri explozive în cartea Adrianei Săftoiu despre relaţia celor doi

"Udrea era folosită de Băsescu să îşi atace adversarii dar şi aliaţii politici." Dezvăluiri explozive în cartea Adrianei Săftoiu despre relaţia celor doi

"Udrea era folosită de Băsescu să îşi atace adversarii dar şi aliaţii politici." Dezvăluiri explozive în cartea Adrianei Săftoiu despre relaţia celor doi
Sursa foto: foto: AGERPRES
24 Mai 2015   •   11:04

Elena Udrea era folosită de Traian Băsescu să îşi atace adversarii dar şi aliaţii politici, potrivit fostei consigliere prezidenţiale, Adriana Săftoiu. Tot Udrea era cea care suna la patronii televiziunilor prietene ca să scoată de pe post informaţii care nu îi plăceau lui Băsescu. Iar pentru serviciile ei, fostul preşedinte o proteja constant şi cu pasiune. A complotat cu ea în unul dintre cele mai celebre scandaluri, cel al "bileţelui roz" care a dus la compromiterea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Aflat la Cluj- Napoca, la o întrunire a Fundaţiei Mişcarea Populară, Traian Băsescu a identificat momentul în care a dezvăluit publicului „bileţelul roz" primit de la fostul premier Tăriceanu, drept momentul în care şi-a început mandatul „din punctul de vedere al funcţionării justiţiei".

La începutul anului 2007, Elena Udrea dezvăluia că preşedintele Băsescu a primit de la fostul premier Tăriceanu un „bileţel roz" în care acesta îi cerea şefului statului să-l ajute cu dosarul omului de afaceri Dinu Patriciu.

„V-aş spune foarte mult despre statul de drept, dar o să vă dau un simplu exemplu, ca să ştiţi de unde am plecat şi unde am ajuns, nu ştiu dacă vă aduceţi aminte un eveniment în care s-a vorbit despre un bileţel. I s-a spus bileţelul roz, nu era roz, era galben. Vreau să înţelegeţi unde mi-am început mandatul din punctul de vedere al funcţionării justiţiei, de la momentul în care premierul nu avea nicio jenă să-i scrie preşedintelui 'Dragă Traian'", a subliniat preşedintele Băsescu.

Potrivit acestuia, Călin Popescu - Tăriceanu nu a crezut promisiunile din timpul campaniei electorale, în care s-a vorbit de „ţepele din Piaţa Victoriei".

„Acest om nu a fost un om rău intenţionat, dar aşa mergea clasa politică atunci. Deşi toată campania mea fusese legată de ţepe, ţepe în Piaţa Victoriei, nici partenerul meu de campanie nu credea în ceea ce spuneam eu. Astăzi sunt vero şapte miniştri în închisoare, vreo 18 parlamentari şi mulţi alţii pe rolul instanţelor, am mai văzut câte unul care întreabă unde sunt ţepele, justiţia e cea care îi trage în ţeapă pe cei care încalcă legea", şi-a explicat poziţia faţă de funcţionarea justiţiei Băsescu.

El s-a declarat jignit de acel bileţel primit de la premierul Tăriceanu.

Cum a apărut scandalul "bileţelului roz"




×
Subiecte în articol: Elena Udrea relatie
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close