Antena 3 CNN Politică Udrea: Nu demisionez. Scopul comisiei a fost să compromită un ministru PD-L înainte de prezidenţiale (VIDEO)

Udrea: Nu demisionez. Scopul comisiei a fost să compromită un ministru PD-L înainte de prezidenţiale (VIDEO)

Udrea: Nu demisionez. Scopul comisiei a fost să compromită un ministru PD-L înainte de prezidenţiale (VIDEO)
23 Sep 2009   •   18:21

Ministrul Turismului, Elena Udrea nu intenţionează să demisioneze în urma acuzaţiilor formulate în raportul comisiei de anchetă. În opinia ministrului, acuzat printre altele de deturnare de fonduri şi abuz în serviciu, documentul conţine doar "acuzaţii fabricate", în condiţiile în care activitatea ministerului poate fi caracterizată drept una pozitivă. Udrea i-a acuzat pe membrii comisiei de anchetă de rea-credinţă şi comportament abuziv şi ilegal, care au avut ca unic scop compromiterea unui ministru PDL în perspectiva alegerilor prezidenţiale, chiar şi prin nereguli inventate.

""Nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Dimpotrivă, tot ce am făcut la Ministerul Turismului, în cele nouă luni de când sunt ministru (...), cred că înseamnă enorm pentru turismul românesc şi că activitatea noastră va avea efectul pe care l-am căutat, îşi va atinge ţintele, şi anume vom reuşi să aducem în turismul românesc acea creştere pe care ne-o dorim. Scopul comisiei, aşa cum am mai zis-o, a fost să compromită un ministru PD-L în perspectiva alegerilor prezidenţiale", a declarat ministrul Turismului, Elena Udrea, la Palatul Victoria.


ELENA UDREA, DUPĂ RAPORTUL COMISIEI



Udrea susţine că raportul comisiei conduse de Ludovic Orban nu aduce nimic nou. "De două luni de zile am tot explicat şi am dat răspunsuri la toate acuzaţiile comisiei.Am explicat că la Ministerul Turismului activitatea sedesfăşoară în deplină legalitate. Nici o comisie parlamentară nu are dreptul să dea verdicte pe baze juridice aşa cum am văzut astăzi. Raportul comisiei denotă reaua credinţă, necunoaşterea legislaţiei, comportamentul abuziv şi ilegal pe toată activităţii ei", a mai explicat Elena Udrea.

Ministrul a trecut la demontelarea acuzaţiilor care i se aduc. Astfel, în cazul conflictului de interese care ar reieşi din încheierea unui parteneriat de promovare a turismului cu BRD-SG în aceeaşi perioadă când a beneficiat de o păsuire pentru creditul luat de la această instituţie bancară, Udrea a invocat concluziile analizei pe care Agenţia Naţională de Integritate a finalizat-o pe declaraţia sa de avere.
"În urma analizei documentaţiei nu rezultă elemente referitoate al eventuale încălcări a legii concflivtului de interese, nici probe sau indicii privind săvârşirea unor fapte penale" a citit Udrea din procesul verbal al ANI, precizând că în declaraţia sa de avere este trecut şi creditul luat de la BRD-SG.

Cât priveşte acuzaţia de neglijenţă în serviciu formulată de membrii comisiei, ministrul a precizat că legea îi permite să-şi mandateze o parte din propriile atribuţii, inclusiv dreptul de semnătură pe anumite domenii către secretarii săi de stat.

Deturnarea de fonduri cu care comisia a venit după analiza achiziţiilor Ministerului Turismului a fost combătută de Udrea cu exemplul generalizat al practicii de achiziţii existente la nivelul tuturor ministerelor din guvern.
?Angajaţii MT sunt acuzaţi de deturnare de fonduri în condiţiile în care în planul de achiziţii publice nu ar apărea încadrarea cheltuielilor. Este o practică exitentă la nivelul tuturor ministerelor. Amintesc că cei care derulează şi îşi desfăşoară activitatea în domeniulTurismului sunt exact aceleaşi persoane care lucrau în domeniul IMM-urilor din anii precedenţi şi fac exact aceleaşi treburi ca şi în anii de dinainte? a explicat Udrea.

Ministrul a acuzat "derapajul de la democraţie" la care s-ar preta PSD şi PNL care ar profita de majoritatea lor din Parlament pentru a decide după bunul lor plac care este legalitatea şi dreptatea într-un stat de drept. "Un stat în care legea nu mai contează, contează doar că PSD şi PNL pot decide prin votul majorităţii lor ce este legal, ce este ilegal, cine trebuie să plece din Guvern, cine trebuie să rămână, pe baza unor acuzaţii care nu au nicun temei în legalitate", a dconchis ministrul Turismului.

Comisia de anchetă în cazul cheltuielilor şi proiectelor de promovare ale Ministerului Turismului a votat, miercuri, în unanimitate, o recomandare de revocare din funcţia de ministru al Turismului şi de demarare a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea pentru deturnare de fonduri, uzurpare de calităţi oficiale, abuz în serviciu şi încălcarea răspunderii ministeriale.

Citiţi raportul final al comisiei (pdf)

Antena3.ro





×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close