Antena 3 CNN Politică Udrea nu-şi aminteşte dacă a primit o geantă cu 900.000 euro

Udrea nu-şi aminteşte dacă a primit o geantă cu 900.000 euro

Udrea nu-şi aminteşte dacă a primit o geantă cu 900.000 euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mar 2015   •   17:36
Elena Udrea nu mai ţine minte dacă a primit o geantă cu aproape un milion de euro. În ceea ce priveşte geanta cu 900.000 de euro pe care Adrian Gărdean spune că i-ar fi dat-o Elenei Udrea în biroul ei de la Ministerul Dezvoltării, avocatul fostului ministru spune că a trecut prea mult timp ca Udrea să-şi mai amintească ce a făcut în ziua respectivă. 
 
Întrebat dacă Elena Udrea a precizat dacă era în minister atunci când Adrian Gărdean spune că a adus geanta cu bani, avocatul fostului ministru a răspuns: "Este foarte greu să-ţi aduci aminte, după o perioadă atât de lungă de timp, dacă ai fost sau nu în minister, dar părerea noastră este că, la acea dată, respectiv 6 octombrie 2011, doamna Udrea nu a fost la minister. Din păcate, în statul de drept românesc, sarcina probei s-a inversat. Nu mai trebuie să facă demonstraţie procurorii că ai fost pe 6 octombrie într-un loc, ci trebuie noi, apărarea, să facem noi acest lucru. Şi o vom face", a spus Marius Striblea, avocatul lui Udrea.
 
DNA a trimis hârtii inclusiv la SPP şi la minister, ca să afle ce s-a întâmplat în ziua de 6 octombrie 2011, dar apărătorul Elenei Udrea spune că nu se află la dosar nicio hârtie de la vreuna dintre cele două instituţii.
 
"Şi acest lucru este o chestiune foarte intereseantă. DNA a cerut, în cadrul dosarului, relaţii atât de la SPP cât şi de la Ministerul Dezvoltării. Până acum, nu avem cunoştinţă, în mod oficial, să se fi primit un răspuns. Totuşi, am convingerea că, dacă acest răspuns era în favoarea procurorului, l-am fi găsit la dosar. Eu cred, mai degrabă, că aceste răspunsuri nu au legătură cu probaţiunea, aşa cum o vede Parchetul, aşa că n-au fost folosite încă", a mai răspuns apărătorul Elenei Udrea.
 
Declaraţiile lui Striblea au fost prezentate joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Zi decisivă, astăzi, pentru Elena Udrea. Ea află dacă va mai rămâne în spatele gratiilor. Magistraţii Instanţei Supreme judecă astăzi contestaţia depusă la măsura arestului preventiv. Udrea a fost arestată miercurea trecută pentru 30 de zile, ea fiind acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute".  
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close