Antena 3 CNN Politică Udrea: România creşte, dar nu avem voie să mărim salarii sau pensii

Udrea: România creşte, dar nu avem voie să mărim salarii sau pensii

Udrea: România creşte, dar nu avem voie să mărim salarii sau pensii
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Aug 2011   •   16:38

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale Elena Udrea a menţionat, într-o postare pe blogul personal că deşi "România creşte", situaţia trebuie ţinută sub control, pentru a nu da frâu tentaţiei de a creşte pensiile şi salariile, într-o manieră populistă.

Postarea, intitulată "România creşte, dar trebuie să fim foarte atenţi la criza economică internaţională", atrage atenţia asupra situaţiei economice din întreaga lume, care ar putea avea un efect nociv şi asupra României, în cazul în care nu se acşionează cu precauţie.

"Chiar dacă Statele Unite au reuşit să ridice plafonul datoriei publice, chiar dacă liderii principalelor ţări din Uniunea Europeană au decis acordarea unui nou sprijin financiar Greciei, dar şi susţinerea Portugaliei şi Irlandei, lucrurile par a se înrăutăţi de la o zi la alta, ba chiar de la o oră la alta. Se pare că pierderile de pe bursele din Europa şi SUA în ultima săptămână se ridică la peste 1 trilion de dolari americani - adică PIB-ul României pe aproape 6 ani", adaugă Udrea.

Ministrul Turismului adaugă că ţara noastră ar fi făcut progrese semnificative în ultimul an, evoluând de la o economie "bolnavă", la un anumit nivel de stabilitate care trebuie însă menţinut.

"Cu toate aceste veşti bune, venite dinspre execuţia bugetară pe primele 6 luni, din perspectiva păstrării creşterii economice, dar şi a avansului prognozat pentru 2012, suntem însă direct influenţaţi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Legat de criza din 2008-2009, am auzit mereu sintagma "too big to fail". Ei bine, acum auzim sintagma "too big to save" referitoare la Italia şi Spania, ceea ce este cu adevărat îngrijorător.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Udrea blog crestere economica
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close