Antena 3 CNN Politică Uioreanu: Absența lui Băsescu și a membrilor PDL de la discursul Regelui denotă lipsă de respect

Uioreanu: Absența lui Băsescu și a membrilor PDL de la discursul Regelui denotă lipsă de respect

Uioreanu: Absența lui Băsescu și a membrilor PDL de la discursul Regelui denotă lipsă de respect
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    25 Oct 2011   •   20:30

Deputatul PNL Horea Uioreanu susţine că absenţa "primilor demnitari ai statului" de la discursul rostit de Regele Mihai în Parlament demonstrează lipsa de respect a acestora faţă de istoria românilor, informează Mediafax.

"Absenţa primilor demnitari ai statului de la discursul susţinut în Parlament de Majestatea Sa Regele Mihai I demonstrează lipsa de respect a acestora faţă de istoria românilor. Premierul, preşedintele Camerei Deputaţilor, majoritatea membrilor Cabinetului şi o mare parte a parlamentarilor PDL au ascultat de vocea aflată acum la Cotroceni şi au lipsit, astfel, de la o ceremonie unică în istoria postdecembristă a ţării” susține acesta în cadrul unui comunicat.

Uioreanu consideră că Traian Băsescu și șefii PDL au absentat de la discursul regelui fiind invidioși pe prestigiul fostului suveran.

”Poate tocmai invidia faţă de poziţia şi relaţiile diplomatice sau de rudenie cu cancelariile Europei pe care suveranul Casei Regale a României le are i-a făcut pe preşedintele Traian Băsescu şi liderii PDL să nu participe la această şedinţă solemnă a Parlamentului" se arată în comunicat.

Uioreanu a precizat că iniţiativa PNL de a celebra o personalitate importantă a istoriei naţionale şi de a face tot ceea ce, în ţările civilizate, indiferent că sunt monarhii sau republici, se face în respectul istoriei şi al tradiţiei, "a fost un gest politic decent, care nu urmăreşte schimbarea statutului de republică".

×
Subiecte în articol: Horea Uioreanu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close