Antena 3 CNN Politică Uioreanu: Democraţia a primit o grea lovitură prin decizia abuzivă şi imorală a CCR

Uioreanu: Democraţia a primit o grea lovitură prin decizia abuzivă şi imorală a CCR

Uioreanu: Democraţia a primit o grea lovitură prin decizia abuzivă şi imorală a CCR
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Aug 2012   •   18:29

"Democraţia a primit o grea lovitură" prin decizia Curţii Constituţionale privind referendumul, este de părere preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi vicepreşedinte al PNL Cluj, Horea Uioreanu, care adaugă că este o decizie "vădit abuzivă şi imorală".
   
Horea Uioreanu, vicepreşedinte al PNL Cluj, consideră că decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului este "antidemocratică" deoarece marea majoritate a cetăţenilor României l-a demis politic pe Traian Băsescu prin masivul vot exprimat împotriva acestuia şi a regimului său autoritar, informează Mediafax.
   
Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Uioreanu, în urma deciziei CC de invalidare a referendumului "democraţia a primit o grea lovitură".
   
"Decizia Curţii Constituţionale este antidemocratică deoarece marea majoritate a cetăţenilor României l-au demis politic pe Traian Băsescu prin masivul vot exprimat împotriva acestuia şi a regimului său autoritar. Deşi voi respecta decizia Curţii, am luat act cu profundă îngrijorare şi dezamăgire de decizia de invalidare a referendumului organizat în vederea demiterii lui Traian Băsescu. Practic, prin decizia de astăzi a CCR,  pe care o consider vădit abuzivă şi imorală, democraţia a primit o grea lovitură. Calitatea mea de membru al conducerii celui mai de tradiţie partid din România, mă obligă să reacţionez cu toată convingerea", susţine vicepreşedintele PNL Cluj.
   
Uioreanu adaugă că decizia CC de "a ignora" voinţa populară şi de a nu da curs votului unei majorităţi evidente "nu poate fi justificată în niciun fel, cu atât mai puţin prin diverse tertipuri birocratice".
   
"Îmi reafirm atât surprinderea şi dezamăgirea profundă faţă de o decizie pe care nu am cum să o înţeleg, cât şi angajamentul de a acţiona cu fermitate, împreună cu colegii liberali, partenerii de alianţă şi nu numai, pentru a limita aceste derapaje evidente de la democraţie la care suntem, din păcate, obligaţi să asistăm în momentul de faţă. Îmi exprim totodată speranţa că, la fel ca şi în alte momente cruciale pentru evoluţia statului nostru şi pentru consolidarea democraţiei, reprezentanţii societăţii civile, ai presei, ai instituţiilor abilitate să apere democraţia şi statul de drept vor şti să acţioneze pentru a contracara efectele acestei injuste şi abuzive decizii", conchide Horea Uioreanu.
   
Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

×
Subiecte în articol: Horea Uioreanu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close