Antena 3 CNN Politică ULTIMA ORĂ. Traian Băsescu a decis să candideze la Primăria Capitalei

ULTIMA ORĂ. Traian Băsescu a decis să candideze la Primăria Capitalei

Traian Băsescu, a declarat, marți seara, că a discutat cu liderul PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura sa la Primăria Capitalei, la alegerile locale din toamna acestui an. Potrivit fostului președinte al României, singura problemă este decizia partidului.

ULTIMA ORĂ. Traian Băsescu a decis să candideze la Primăria Capitalei
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    28 Iul 2020   •   23:07

„Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează listei de candidați să aibă în vedere și candidatura mea”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, marți, la Digi24, că PMP va avea liste complete de candidați la Consiliul General, candidați la sectoarele Capitalei, dar și la Primăria Generală.  Băsescu a afirmat că PMP singur, fără el, are 10% în București.

Condiția pusă de Traian Băsescu pentru a candida la Primăria Generală

Anterior, în cursul zilei de marți, fostul președinte anunțase că e hotărât să candideze la Primăria Capitalei în cazul în care PNL şi PMP nu ajung la o înţelegere privind o candidatură comună la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

"Am fost adeptul şi promotorul ideii - dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta înseamna să mergem măcar într-o alianţă politică. Da, îl susţineţi pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune.

Decizia mea este să avem o discuţie serioasă în PMP. În cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez pentru PMP. Garantez partidului un scor acceptabil pentru Bucureşti", a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

”Sunt hotărât să intru în această competiţie dacă USR şi PNL vor considera că pot să batjocorească PMP-ul, adică să-i spună votaţi-mi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi. Nu poţi să nu faci liste comune la Consiliu.

Dacă nu vor face acest lucru, mă voi considera dezlegat de obligaţia de a fi lacheu. Cum adică vii şi îmi spui... Cum e posibil să îi spui unui partid care are 10 la sută în Bucureşti: îmi susţii candidatul, dar eu nu te vreau pe liste?", a afirmat Traian Băsescu.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close