Antena 3 CNN Politică Ultimatum PSD: Boc are 24 de ore să-l reinstaleze în funcţie pe Nica. Consecinţele îi aparţin

Ultimatum PSD: Boc are 24 de ore să-l reinstaleze în funcţie pe Nica. Consecinţele îi aparţin

Ultimatum PSD: Boc are 24 de ore să-l reinstaleze în funcţie pe Nica. Consecinţele îi aparţin
Sursa foto: Bogdan Niculescu Duvãz
28 Sep 2009   •   13:20

Premierul Emil Boc are 24 de ore pentru a-l reconfirma în fruntea Internelor pe Dan Nica, în condiţiile în care PSD
susţine şi menţine sprijinul politic pentru el, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Bogdan Niculescu Duvăz.

"PSD susţine şi menţine sprijinul politic al domnului Dan Nica. El este viceprim-ministru al guvernului şi este în coaliţia guvernamentală care este formată din două partide egale ca forţă în Parlament, practic omologul domnului Boc. Faptul că domnul Boc vrea să-l demită pe domnul Nica are urmatorul răspuns: cine îşi asumă un asemenea gest unitalateral înseamnă că a încălcat protocolul de colaborare. Premierul Emil Boc are 24 de ore să revină la gânduri mai bune", a spus Duvăz, subliniind că cine încalcă protocolul alianţei trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru suprapunerea unei crize guvernamentale peste cea economică existentă.

Duvăz a mai spus că acest gest este făcut "cu intenţia de a frauda alegerile". El a susţinut că intenţia reală a demersului lui Boc nu este de a stopa anumite declaraţii, "ci anumite investigaţii pe care MAI le face şi se pare că au devenit extrem-extrem de deranjante".

"În cazul în care dânsul (Emil Boc, n.red.) nu înţelege ce îşi asumă, vom apela şi vom face răspunzători inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu, care a girat acest Guvern şi care, un lucru cunoscut de toată lumea, conduce nemijlocit acţiunile Partidului Democrat Liberal. Nimeni n-are voie să pună Guvenul României în slujba propriilor alegeri prezidenţiale, fie şi preşedintele Traian Băsescu", a conchis Duvăz.

Depunerea demisiilor în bloc a miniştrilor PSD şi ieşirea de la guvernare, respectiv decizia de a reconfirma susţinerea pentru Dan Nica în funcţia de ministru de Interne au fost cele două scenarii discutate în BPN al PSD, după ce Emil Boc l-a revocat din funcţie pe Nica, potrivit unor surse din PSD. o parte din miniştrii PSd, în frunte cu Ilie Sârbu se pronunţăînsă pentru rpămânerea Psd la guvernare, chiar prin înlocuirea lui Nica cu un alt coleg de partid, susţin sursele citate.
Mai mult, ei speră ca în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD din această după-amiază, presiunea baronilor din teritoriu, mult mai interesaţi de beneficiile materiale ale guvernării pentru ei şi aleşii locali ai partidului să schimbe raportul intern de forţe în favoarea lor şi să nu se trezească peste 24 de ore în postura de foşti deţinători de portfolii ministeriale.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close