Antena 3 CNN Politică Ultimul RĂCNET al lui Traian Băsescu. Ce mai cere acum preşedintele, înainte de a PLECA de la Cotroceni

Ultimul RĂCNET al lui Traian Băsescu. Ce mai cere acum preşedintele, înainte de a PLECA de la Cotroceni

Ultimul RĂCNET al lui Traian Băsescu. Ce mai cere acum preşedintele, înainte de a PLECA de la Cotroceni
de O.P.    |    05 Dec 2014   •   05:59

Traian Băsescu îi cere lui Victor Ponta să plece din Guvern. Preşedintele susţine că nu are nicio problemă cu un executiv controlat de PSD, atâta timp cât partidul are majoritate parlamentară, însă prezenţa lui Ponta în această structură este dăunătoare.

În replică, reprezentanţii PSD îi amintesc lui Traian Băsescu de votul dat de peste 7 milioane de români pentru demiterea lui şi de faptul că s-a agăţat de scaunul de la Cotroceni, în ciuda voinţei poporului.

Traian Băsescu susţine că implicarea lui Victor Ponta în suspendarea sa din 2012, acuzaţiile de plagiat la adresa actualului premier, precum şi presupunerile făcute de el însuşi că Ponta a fost ofiţer acoperit, l-ar discredita pe prim-ministru în faţa liderilor europeni.

În replică, Partidul Social democrat atrage atenţia că preşedintele nu poate cere nimănui demisia, după ce peste 7 milioane de români i-au cerut să plece de la Cotroceni, iar el a rămas în funcţie.

"PSD aminteşte că Traian Băsescu nu a fost niciodată în măsură să solicite demisia cuiva după votul din 2012 de la Referendum, când 7,4 milioane de români au votat pentru suspendarea sa. Din fericire, rămânerea lui Traian Băsescu în funcţie nu mai durează decât câteva zile. În paralel cu încetarea mandatelor sale, sperăm să se puna punct şi politicii demagogice pe care a brevetat-o".


×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close