Antena 3 CNN Politică Umaniștii, mesaj de 24 ianuarie: "Să dăm în fapt mână cu mână, acum când România are atât de multă nevoie de unitate și solidaritate"

Umaniștii, mesaj de 24 ianuarie: "Să dăm în fapt mână cu mână, acum când România are atât de multă nevoie de unitate și solidaritate"

Mesaj de solidaritate și unitate, transmis în Ziua Unirii Principatelor Române, de la Bruxelles, de europarlamentarul umanist Maria Grapini, acolo unde va participa la dineul oficial organizat de Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, pentru a celebra Unirea Principatelor și începutul anului 2022.

Umaniștii, mesaj de 24 ianuarie: "Să dăm în fapt mână cu mână, acum când România are atât de multă nevoie de unitate și solidaritate"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Valentina Sarosi
de Georgiana Adam    |    24 Ian 2022   •   11:31

"Cu mândrie și emoție trebuie să ne amintim de Unirea Principatelor Române, înfăptuită de marele domnitor Alexandru Ioan Cuza, la 24 ianuarie 1859. Fără această Unire nu ar fi fost posibilă Marea Unire din 1918.

Este important să ne amintim și de reformele curajoase ale marelui domnitor. Reforma agrară din 1864, prin care Alexandru Ioan Cuza practic a desființat orice formă de feudalism.

A făcut reforma administrativă, reformă electorală sau reformă în justiție. Vreau să amintesc și de faptul că Alexandru Ioan Cuza a pus mare accent pe educație. Iată că de atunci educația era considerată un pilon important al unei societăți care vrea să se dezvolte.

Să ne amintim demnitatea și patriotismul cu care a acționat Alexandru Ioan Cuza, nu numai în ziua în care sărbătorim Unirea Principatelor, dar să dăm în fapt mână cu mână, acum când România are nevoie de foarte multă unitate și solidaritate, de educație, de reformă administrativă și de o justiție așa cum și-o dorea Alexandru Ioan Cuza: dreaptă".

×
Subiecte în articol: PUSL Maria Grapini
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close