Antena 3 CNN Politică PPU-SL, omagiu pentru Mihai Eminescu

PPU-SL, omagiu pentru Mihai Eminescu

Umaniștii i-au adus un omagiu lui Mihai Eminescu, în ziua în care s-au împlinit 172 de ani de la nașterea sa și au depus o coroană de flori la mormântul său din Cimitirul Bellu.

PPU-SL, omagiu pentru Mihai Eminescu
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2022   •   23:28

"Mihai Eminescu este un erou național, un român adevărat, care și-a iubit țara și poporul, o figură marcantă a istoriei României, care trebuie prețuită așa cum se cuvine. Eminescu ne-a lăsat o moștenire cu o valoare culturală inestimabilă și poate că ar trebui să ne amintim mai des de cuvintele sale" se arată în comunicatul transmis de PPU-SL

"Mulțumesc, Mihai Eminescu!"

"De ziua poetului nostru național, Mihai Eminescu, să îl cinstim în sufletul nostru și apoi să le vorbim copiilor/nepoților noștri, despre el și opera lui, despre ce înseamnă Eminescu pentru România, despre faptul că azi este ziua lui de naștere. Să îi încurajăm pe cei mici/tineri să își ridice privirea din telefon/computer și să citească o poezie a lui.

Numai așa ne transmitem mai departe respectul față de marile personalități ale neamului nostru - ținându-i imaginea vie în memoria tuturor, de la mic la mare. În gândul nostru sau cu vice tare, să îi spunem: Mulțumesc Mihai Eminescu! pentru ceea ce ai lăsat în urma ta, pentru noi toți, românii, pentru ce reprezentăm noi, ca națiune, pe scena mare a lumii", scrie PPU-SL pe pagina de socializare

Europarlamentarul Maria Grapini și umaniștii din Timiș au celebrat 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu

La 15 ianuarie, când se împlinesc 172 de ani de la naşterea poetului, europarlamentarul Maria Grapini şi umaniştii din Timiş vor celebra memoria celui care a fost, este şi va fi geniul absolut al lirismului şi spiritului românesc, Mihai Eminescu.

Cu mult respect şi preţuire, vă invităm să fiţi alături de joi, la ora 15, la bustul poetului , din centrul Timişoarei. Doamna europarlamentar Maria Grapini, şi domnul prof. univ. dr. Adrian Dinu Rachieru vor aduce un omagiu personalităţi şi operei poetului nostru naţional, cel despre care, un alt mare poet român, a spus:

"Eminescu-i România tăinuită în cuvânt".

×
Subiecte în articol: PPU-SL omagiu Mihai Eminescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close