Antena 3 CNN Politică UMDR amenință PSD cu ruperea protocolului

UMDR amenință PSD cu ruperea protocolului

UMDR amenință PSD cu ruperea protocolului
Sursa foto: foto: Agerpres
06 Oct 2017   •   15:12

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Arad, că speră să găsească "înţelegere" la senatori şi că aceştia vor aproba amendamentele Uniunii la Legea 215, care se referă la folosirea limbii materne în instituţiile publice în localităţile în care minorităţile reprezintă 10 la sută din populaţie şi nu 20 la sută, cât este stabilit în prezent.

'S-a votat şi s-a respins legea la Camera Deputaţilor. Dar textul de lege, împreună cu raportul de respingere, vor fi transmise Senatului, unde sperăm că vom găsi înţelegere', a afirmat preşedintele UDMR.

El a subliniat că reprezentanţii UDMR, ca oricine altcineva care are o iniţiativă legislativă, prin aceasta "propun şi un dialog".

'Refuzul dialogului şi refuzul de a căuta un compromis în Parlamentul României şi să dai un vot după măcar o încercare de a căuta un compromis, printr-un proiect de lege, şi folosirea votului bineânţeles înseamnă un refuz de a dialoga cu minoritatea, înseamnă, aşa cum am spus, "pumnul în gură", adică folosirea forţei votului în Parlament', a susţinut liderul UDMR.

Acesta a spus că, probabil pentru că în România au fost rezolvate toate problemele, a rămas doar "problema maghiară".

"Probabil pentru că în România nu mai există alte probleme, toate au fost rezolvate, doar că nu le-am aflat noi. Poate că sunt deja autostrăzi, poate că se întorccele 5- 6 milioane de români care au plecat la muncă în străinătate, poate că vin investitorii, poate că a scăzut şi ROBOR-ul şi a rămas doar problema maghiară, care trebuie rezolvată foarte repede şi brutal', a mai spus Kelemen.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a aflat vineri la Arad, pentru a lua parte la manifestările comemorative dedicate împlinirii a 168 de ani de la înfrângerea Revoluţiei de la 1848 -1849 din Ungaria.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: UDMR PSD Kelemen Hunor Senat
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close