Antena 3 CNN Politică Un alt dosar pentru Uioreanu. Şeful CJ Cluj, judecat pentru că ar fi folosit informaţii secrete

Un alt dosar pentru Uioreanu. Şeful CJ Cluj, judecat pentru că ar fi folosit informaţii secrete

Un alt dosar pentru Uioreanu. Şeful CJ Cluj, judecat pentru că ar fi folosit informaţii secrete
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Iul 2014   •   16:01
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar, în care este acuzat că ar fi cerut informaţii despre supravegherea sa de la un subofiţer SRI, care i-ar fi cerut să îl ajute să se transfere la SIE.

În schimbul informaţiilor primite, Horea Uioreanu ar fi trebuit să o ajute pe Anca Elena Albu să fie transferată la Serviciul de Informaţii Externe. 

De altfel, aceasta şi-a recunoscut faptele în faţa procurorilor. Mama subofiţerului este şi ea acuzată de complicitate la difuzarea de informaţii secrete, la fel ca şi subprefectul de Cluj, care şi-a recunoscut la rândul său faptele. 

Mihnea Remus Iuoraş, subprefect al judeţului Cluj la data faptelor, va fi judecat în baza recunoaşterii vinovăţiei, acesta fiind acuzat de complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârşită în formă continuată.
 
Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Cluj.
 
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2013-2014, Horea Uioreanu ar fi determinat-o pe subofiţerul SRI Anca Elena Albu să-i permită accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii, la care aceasta avea acces în virtutea exercitării atribuţiilor de serviciu.

Horea Uioreanu mai este judecat într-un dosar, în care este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi complicitate la spălare de bani.
 
Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv în 29 mai, măsura fiind prelungită ulterior de către instanţă.

×
Subiecte în articol: Horea Uioreanu
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close