Antena 3 CNN Politică Un deputat ALDE se plânge de salariul de parlamentar: „Avem o leafă mizeră. Nimeni nu poate trăi cu 1000 de euro!”

Un deputat ALDE se plânge de salariul de parlamentar: „Avem o leafă mizeră. Nimeni nu poate trăi cu 1000 de euro!”

Un deputat ALDE se plânge de salariul de parlamentar: „Avem o leafă mizeră. Nimeni nu poate trăi cu 1000 de euro!”
Sursa foto: Foto: Facebook
05 Apr 2017   •   11:21

Deputatut ALDE Remus Borza s-a plâns, în plenul Camerei Deputaților, de venitul pe care îl câștigă la Parlament. ”Avem o leafă mizeră, nu ne asigură traiul de zi cu zi; Nimeni nu poate trăi cu 1000 de euro!”, a spus acesta, precizând că a renunțat în decembrie, când a preluat mandatul, la un salariu de 200 de ori mai mare, scrie libertatea.ro.

El consideră că statul român nu are niciun interes ca parlamentarii să trăiască dintr-o ”leafă mizeră”.

”În urmă cu o lună de zile, am decis să vând părțile sociale și să mă retrag din fimra de reorganizare judiciară, care a virat peste 3 milioane de euro statului, și are peste 2.600 de salariați. Din cauza acestei interpretări restrictive, după 20 de ani de activitate prodigioasă, a trebui să renunț la o cpmpanie de care m-am atașat. De ce trebuie să fiu silit să câștig de 200 de ori mai puțin decât în decembrie? Dacă făceam trafic de influență, da, să vină DNA să mă ia. Dar dreptul la muncă este constituțional”, a mai spus el.

Potrivit lui Borza, se dorește ținerea într-o ”formă de iobăgie a parlamentarului, și astfel îl vulnerabilizăm la corupție”. ”Nimeni nu poate să trăiască din mai puțin de 1000 de euro, cât avem noi acum”, a mai declarat Borza, cerând o relaxare a acestor incompatibilități a aleșilor, astfel încât să poată deține și funcții în firme.

×
Subiecte în articol: Remus Borza parlament
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close