Antena 3 Politică Un deputat român, de profesie medic, se pregăteşte de emigrare (VIDEO)

Un deputat român, de profesie medic, se pregăteşte de emigrare (VIDEO)

30 Sep 2010   •   21:24
Un deputat român, de profesie medic, se pregăteşte de emigrare (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News

România este ţara din care vrea să scape până şi un parlamentar. Deputatul timişorean Horia Cristian se pregăteşte de emigrare. Înainte de funcţia politică, el este medic, chiar unul dintre cei mai buni din România. Dar nu mai vrea să se chinuie într-un sistem bolnav şi abia aşteaptă să-şi primească respectul cuvenit în alte ţări. Urmăriţi un material despre cum evadează încă un om de valoare din România.

Horia Cristian, deputat. Acelaşi Horia Cristian, medic chirurg, specialist în Politraumă. Fost şef al Spitalului Judeţean din Timiş. Fost şef al Casei de Asigurări din acelaşi judeţ şi actual coordonator al singurului centru de politraumă din România. Şi îşi face bagajele.

"Eu nu sunt parlamentar, eu sunt medic în  primul rând. Ca medic plec, nu plec ca parlamentar", spune Horia Cristian.

Dar mai întâi de toate este un român care s-a săturat.

"România se îndreaptă într-o direcţie greşită şi nu e nicio speranţă pentru ţara asta. Asta-i marea problemă. Nu se vede speranţa", consideră deputatul liberal.

Doctorul Horia Cristian a pus la punct, de curând, centrul de politraumă din Timişoara. Este unul dintre cele mai moderne din România. Condiţiile sunt excelente, aparatura la fel. Dar... este o lipsă de respect cruntă. Iar medicul-deputat şi-l caută în alte orizonturi.

Momentant, a făcut o cerere pentru recunoaşterea diplomelor sale în Marea Britanie. După acest pas, îl aşteaptă spitale mult mai bine dotate decât ale noastre, din Elveţia, Canada sau Noua Zeelandă.

Poate nu va avea contract pe o perioadă nedeterminată, dar sigur nu se va întoarce în România, mulţi ani de acum încolo. Ba chiar îl vor urma şi alţi medici specialişti.

Exodul în masă al medicilor este abia la început. Colegiul medicilor avertizează că în 5 ani vor pleca mai bine de jumătate să îngrijească străinii pe salarii decente.Observator


×
Subiecte în articol: medic deputat parlamentar emigrare
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close