Antena 3 CNN Politică Un fost PNL-ist, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un fost PNL-ist, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un fost PNL-ist, trimis în judecată pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Oct 2017   •   14:52

Fostul finanţator al clubului Jiul Petroşani Alin Simota, fost consilier judeţean în Hunedoara din partea PNL, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. 

Alin Simota se află în penitenciar, unde execută o pedeapsă primită într-un alt dosar de conflict de interese

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 28 decembrie 2016, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Gabriela Mazilu, la data faptei director economic al SC CET SA Bacău şi Ovidiu Mazilu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. 

Cauza respectivă a fost disjunsă pentru continuarea cercetărilor faţă de Alin Simota, având în vedere că acesta fugise din ţară şi era subiectul unei proceduri de extrădare. 

În noul dosar constituit, procurorii anticorupţie au reţinut că, în vara anului 2010, SC CET SA Bacău şi SC Electrocentrale Oradea SA urmau să încheie contracte de transport pentru cărbunele achiziţionat de la Societatea Naţională a Cărbunelui Oltenia, contracte pe care Gabriela Mazilu, Ovidiu Mazilu şi un om de afaceri (martor în dosar) au încercat să şi le adjudece prin intermediul unei societăţi controlate de acesta din urmă. 

În acest scop, omul de afaceri a luat legătura cu Alin Simota, la data faptei consilier judeţean din partea PNL, care i-a spus că, prin influenţa pe care o are pe lângă conducerea centrală a partidului, îi poate asigura omului de afaceri încheierea contractelor de transport, având în vedere că, la acea dată, primarii din municipiile Bacău şi Oradea erau membri ai aceleiaşi formaţiuni politice. 

Pentru a-şi exercita influenţa pretinsă, Alin Simota i-a cerut omului de afaceri suma de 500.000 de lei, bani despre care a afirmat că urmau să fie folosiţi de partid, solicitare pe care omul de afaceri le-a adus-o la cunoştinţă soţilor Mazilu şi cu care aceştia au fost de acord. 

Cele trei persoane au fost de acord atât cu remiterea acestei sume cât şi cu plata unui avans de 50.000 de euro. 

Pentru obţinerea banilor solicitaţi ca avans, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacău, Gabriela Mazilu a dispus plata unor datorii pe care această societate le avea către o firmă a omului de afaceri. 

Astfel, în luna septembrie 2010, cele trei persoane au remis lui Alin Simota, în patru tranşe, suma totală de 210.000 lei. Deşi acesta a afirmat că a efectuat toate demersurile la care s-a angajat, cele trei persoane nu au reuşit să încheie contractele de transport de cărbune. 

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bacău. 

În ianuarie 2016, Alin Simota a fugit din ţară, după ce Tribunalul Hunedoara a hotărât că trebuie să se întoarcă în detenţie, având de executat un rest de pedeapsă de doi ani închisoare într-un dosar de conflict de interese. A fost dat în urmărire internaţională, fiind localizat în Dubai. 

Ulterior, în iulie 2017, Alin Simota s-a întors singur în ţară, fiind reţinut pe Aeroportul Otopeni. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close