Antena 3 CNN Politică Un lider PDL a încheiat, prin firmele sale sau ale familiei, peste 30 de contracte cu Complexul Energetic Oltenia

Un lider PDL a încheiat, prin firmele sale sau ale familiei, peste 30 de contracte cu Complexul Energetic Oltenia

Un lider PDL a încheiat, prin firmele sale sau ale familiei, peste 30 de contracte cu Complexul Energetic Oltenia
Sursa foto: Foto: business24.ro
30 Iun 2013   •   18:54
Liderul PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a încheiat prin firmele sale peste 20 de contracte de prestări servicii pentru Complexul Energetic Oltenia, mama acestuia având şi ea zece astfel de contracte, potrivit declaraţiei de interese completată de politician în calitate de consilier judeţean.
Astfel, conform declaraţiei respective, Vâlceanu este asociat şi administrator la Rominex Mining Engineering SA Rovinari, Remonta SA Fărcăşeşti şi Rewodase SRL Târgu Jiu. La prima dintre ele valoarea acţiunilor este de 1,2 milioane lei, iar la cea de-a doua pachetul de acţiuni fiind de 540.00 de lei. La cea de-a treia firmă valoarea părţilor sociale este de numai 200 lei, conform Mediafax.
Rominex Mining Engineering SA este firma prin care Vâlceanu a încheiat cele mai multe contracte cu Complexul Energetic Oltenia (CEO), precum şi cu fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, până la încorporarea ei în cadrul CEO. 
Contractele au ca obiect furnizarea de produse sau prestări servicii, valoarea cea mai mare a unuia dintre ele fiind de 848.000 de lei. Acesta a fost încheiat cu CE Oltenia în iulie 2012 şi a fost derulat până pe 30 aprilie 2013. 
Un alt contract, derulat tot până pe 30 aprilie 2013, cu începere din septembrie 2012, a avut valoarea de peste 624.000 de lei. Contractul cu valoarea cea mai mică, de 5.400 de lei, a fost derulat între firma liderului PDL Gorj şi CE Oltenia în perioada iulie - decembrie 2012, restul contractelor având valori de câteva zeci de mii de lei, dar şi de 400.000 de lei. 
Mama şefului PDL Gorj, Elisabeta Vâlceanu, a derulat şi ea contracte cu CE Oltenia prin intermediul firmei sale, Treffo SRL. Cel mai important dintre acestea are valoarea de aproape 1,1 milioane lei, celelalte având valori cuprinse între 100.000 de lei şi 350.000 de lei. Firmele menţionate derulează contracte cu unităţile miniere şi energetice din judeţul Gorj de peste un deceniu, ele fiind înfiinţate de fostul subprefect Eugen Vâlceanu. Acesta a fost membru PSD, în anul 2008 pierzând lupta pentru un post de deputat pe Colegiul 4 - Gorj, iar în 2009 s-a înscris în PDL împreună cu fiul său, Dan, care la acel moment era şef al organizaţiei Tineretului Social Democrat din judeţ. 
Eugen Vâlceanu s-a retras ulterior din politică şi afaceri, lăsându-i pe fiul său şi soţia să se ocupe de firmele pe care le-a creat. Dan Vâlceanu are în proprietate, singur sau cu soţia sa, cinci terenuri, dintre care două sunt în intravilanul oraşului Timişoara, iar alte două în intravilanul comunei Runcu, din judeţul Gorj, unde are domiciliul. Politicianul a achiziţionat anul trecut 374 metri pătraţi la Timişoara şi 1.412 metri pătraţi de teren agricol în comuna Văliug, din judeţul Caraş-Severin. El are în localitatea respectivă o casă de vacanţă de 208 metri pătraţi, iar la Timişoara are o hală de producţie de 1.889 metri pătraţi, în timp ce la Runcu deţine două case de 250 metri pătraţi şi, respectiv, 556 metri pătraţi. 
Liderul PDL Gorj nu are bani în conturi sau maşini personale, dar ca director economic la una din firmele sale a câştigat anul trecut 22.436 de lei, în timp ce soţia sa, profesor la un liceu din Târgu Jiu, a avut venituri de 13.646 lei, la care se adaugă indemnizaţia de creştere a copilului de 12.000 de lei. 
Conform declaraţiei de avere, Dan Vâlceanu a câştigat aproape 253.000 de lei din închirierea halei de producţie de la Timişoara, în calitate de consilier judeţean el având venituri de peste 2.700 de lei. El a mai câştigat peste 140.000 de lei din vânzarea unei garsoniere la Timişoara, precum şi 1.754 de lei primiţi ca subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.
Dan Vâlceanu este preşedinte interimar al PDL Gorj din primăvara acestui an, după ce fostul lider interimar al organizaţiei, deputatul Ion Cupă, a părăsit partidul şi s-a înscris în PNL după o serie de critici primite de la actualul şef al organizaţiei. 
La alegerile parlamentare de anul trecut, Dan Vâlceanu a candidat pentru un post de deputat pe Colegiul 2 - Gorj, dar a fost învins de actualul parlamentar PSD Mihai Webber.
 

×
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close