Antena 3 CNN Politică Un post, şapte candidaţi. Ioan Domonco, ?tânărul iepure? promovat de Iliescu drept candidat la şefia PSD

Un post, şapte candidaţi. Ioan Domonco, ?tânărul iepure? promovat de Iliescu drept candidat la şefia PSD

Un post, şapte candidaţi. Ioan Domonco, ?tânărul iepure? promovat de Iliescu drept candidat la şefia PSD
Sursa foto: Ion Iliescu
15 Feb 2010   •   12:54

Adversarii lui Geoană fac eforturi substanţiale pentru a împiedica votul pe echipe la Congres. Trei social-democraţi fără şanse şi-au anunţat până acum candidaturile inviduale, direct sau prin interpuşi, la şefia partidului: Andrei Alexndru, Radu Mazăre şi botoşăneanul Ioan Domonco. Anunţarea ultimului candidat angrenat în cursa pentru şefia PSD a fost făcută luni de către preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, cel care săptămâna trecută nu excludea posibilitatea apariţiei unor ?candidaturi-surpriză? pentru acest post. Surse din tabăra Geoană susţin că anunţarea acestui aflux de candidaturi la şefia partidului nu ar constitui decât o nouă strategie de a pune beţe în roate introducerii la Congres a candidaturilor în bloc pe bază de moţiuni şi de a păstra practica candidaturilor individuale ca unica cale de garantare a accesului democratic la funcţiile de conducere din PSD.

Iliescu a anunţat astăzi că un tânăr din PSD Botoşani vrea să candideze la preşedinţia partidului. "De la Dorohoi am primit o scrisoare de la un băiat preşedinte de organizaţie locală, recomandat şi de primarul oraşului, am să o prezint aici. Domonco, sau cam aşa ceva...băiat tânăr", a precizat Iliescu. Ioan Domonco are 51 de ani, este profesor în Dorohoi şi membru PSD din 2002.

Până în prezent şi-au anunţat intenţia de a candida la preşedinţia PSD şapte membri de partid: Adrian Năstase, Mircea Geoană, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea, Andrei Alexandu şi Radu Mazăre.

Surse social-democrate susţin că Iliescu şi Năstase nu ar fi străini de anunţarea candidaturilor ?fără şanse? ale lui Andrei Alexandru şi Domonco. ?Sunt folosiţi ca ?iepuri? pentru a induce ideea că este necesară păstrarea candidaturilor individuale ca dovadă de democraţie internă în partid? susţin sursele citate.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: candidat presedinte PSD Iliescu iepure echipa
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close