Antena 3 CNN Politică Un senator PSD propune amnistie fiscală pentru bugetarii care au primit sporuri ilegale in 2011

Un senator PSD propune amnistie fiscală pentru bugetarii care au primit sporuri ilegale in 2011

Un senator PSD propune amnistie fiscală pentru bugetarii care au primit sporuri ilegale in 2011
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Mar 2013   •   11:57

Senatorul PSD Trifon Belacurencu a depus o initiativa legislativa care prevede amnistia fiscala pentru bugetarii care au primit sporuri ilegale in 2011. Anul trecut, Parlamentul a votat legea 84/2012, care a aprobat exonerarea de la plata pentru sporurile primte ilegal de salaratii in domeniul public in perioada 2008-2010. Belacurencu sustine in expunerea de motive ca exista functionari publici care au incasat sporurile ilegale si in 2011 si propune amnistierea acestora.

"Criza economica din ultimii ani a afectat intreaga economie romaneasca, in mod special viata angajatiile din sectorul public, carira li s-a diminuat salariul lunar cu un procent de 25%. Un numar semnificativ de functionari ai unor institutii publice, indeosebi autoritati ale administratiei publice locale, s-au vazut confruntati cu o problema suplimentara si anume restituirea unor drepturi salariale de care au beneficiat in baza acordurilor colective de munca, la care s-au adaugat dobanzi, penalitati si majorari de intarziere, sume care au atins nivelul a zeci de mii de lei, echivalentul salariilor acestora pe multi ani" se arata in expunerea de motive a initiatorului.

Proiectul de lege a fost depus la Senat urmand sa intre in dezbaterea comisiilor de specialitate, conform pesurse.ro.

In 2012, Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind amnistia fiscala pentru circa 300.000 de functionari publici obligati sa returneze sporurile si primele ilegale incasate in 2008-2010.

×
Subiecte în articol: PSD senator amnistie bugetari
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close