Antena 3 CNN Politică Una din condiţiile PSD pentru votarea bugetului de stat: Garanţii financiare pentru aleşii locali

Una din condiţiile PSD pentru votarea bugetului de stat: Garanţii financiare pentru aleşii locali

Una din condiţiile PSD pentru votarea bugetului de stat: Garanţii financiare pentru aleşii locali
Sursa foto: Mircea Geoanã
07 Ian 2010   •   11:34

Parlamentarii social-democraţi vor introduce mai multe amendamente la legea bugetului pe 2010, pentru ca primarii partidului să primească resurse direct prin anexele la buget a declarat joi, preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Viorel Ştefan.
Potrivit acestuia, colegii săi de partid din comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor au convenit cu preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană, ca parlamentarii PSD să propună mai multe amendamente la proiectul de buget pe 2010 pentru a obţine garanţii că edilii social-democraţi li se vor asigura în mod transparent resursele financiare necesare şi pentru a preveni astfel "eventualitatea în care actuala putere va dori să se folosească de pârghiile bugetare pentru a face presiuni politice".
Viorel Ştefan a explicat că prin introducerea unor asemenea "garanţii" se încearcă protejarea primarilor social-democraţi şi a consiliilor judeţene.
Reprezentanţii social-democraţi în cele două comisii de buget-finanţe vor insista pentru amendamente vizând suplimentarea cu 2 miliarde de lei a bugetului Ministerului Agriculturii. Deputatul PSD a mai arătat că social-democraţii vor sprijini în continuare ca bugetul pe 2010 să prevadă creşterea punctului de pensie la 45%, doarece măsurile anticriză nu trebuie să îi afecteze pe cei cu venituri reduse.
În ceea ce priveşte ameninţarea cu demisia lansată de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, în cazul în care se va legifera prin legea bugetului scăderea CAS, parlamentarul social-democrat a apreciat că PSD a avut dreptate când a opinat că actualul guvern propune măsuri de ieşire din criză pe spatele populaţiei defavorizate.
"PDL este un partid mare, care are resurse de cadre suficient de bune pentru a propune pe altcineva în locul lui Vlădescu, sper să nu fie un inginer" a comentat Ştefan atitudinea ministrului Finanţelor.
Deputatul PSD a avertizat că în cazul în care aceste amendamente nu vor beneficia de voturile PDL şi UDMR pentru a fi adoptate, atunci parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva proiectului de buget de stat pe 2010.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close