Antena 3 CNN Politică Ungureanu avea programate vizite în 6 state în următoarele luni. Ponta va decide dacă le va onora

Ungureanu avea programate vizite în 6 state în următoarele luni. Ponta va decide dacă le va onora

Ungureanu avea programate vizite în 6 state în următoarele luni. Ponta va decide dacă le va onora
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Mai 2012   •   21:39

Premierul demis Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat miercuri că stabilise un program de vizite în şase state, în următoarele două luni, acţiuni externe pe care următorul prim-ministru decide dacă le va onora, informează Agerpres.

"Calendarul acţiunii externe viitoare conţine o serie de vizite externe stabilite şi în curs de perfectare pentru următoarele două luni, pe care un viitor prim-ministru va decide dacă le onorează sau nu, în speţă Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Austria, Finlanda, Estonia, o parte cu o componentă economică puternică", a spus Ungureanu.
   
De asemenea, pentru săptămâna viitoare Ungureanu avea pregătită o vizită la Bruxelles pentru întâlniri la Parlamentul European, cu preşedintele acestui for, cu şefii tuturor grupurilor politice din PE, precum şi cu secretarul general al NATO.
   
"Las la latitudinea viitorului ocupant al fotoliului de premier dacă doreşte menţinerea vizitei. Cred că acest lucru face bine acestei ţări", a apreciat Ungureanu.
   
În privinţa vizitelor pe care Guvernul urma să le primească, Ungureanu a susţinut că ar trebui să se amâne prima reuniune a task-force-ului pentru implementarea declaraţiei comune privind Parteneriatul strategic pentru secolul XXI între România şi SUA.

De asemenea, Guvernul României a lansat invitaţia, pentru 1 iunie la Bucureşti, premierilor aşa-numitului Grup al Prietenilor Coeziunii, în vederea unei discuţii substanţiale la Consiliul European de Vară din 28-29 iunie şi în perspectiva viitoarelor negocieri pentru pachetul financiar multianual 2014-2020.
   
În privinţa relaţiei cu Republica Moldova, premierul demis şi-a exprimat speranţa că guvernele viitoare vor finaliza gazoductul Iaşi-Ungheni.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close