Antena 3 CNN Politică Ungureanu: Datoria mea este să dau jos din politica românească omul de Neanderthal

Ungureanu: Datoria mea este să dau jos din politica românească omul de Neanderthal

Ungureanu: Datoria mea este să dau jos din politica românească omul de Neanderthal
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Iun 2012   •   18:26

Invitatul special al congresului de constituire al Partidului Noua Republică Mihai Răzvan Ungureanu  a declarat că este nevoie de un alt mod de a face politică în România şi consideră că datoria formaţiunilor şi partidelor de centru dreapta este aceea de 'a da jos din politica românească omul de Neanderthal'.
   
'Avem nevoie de un alt mod de a face politică nu de partide care s-au constitui în timp ca asociaţii, sindicate de interese perosnale, nu de partide care şi-au pierdut afilierea ideologică pentru că nu au crezut în ideile fondează politica în mod real, nu de partide care tranzacţionează obscur locuri în Parlament, nu de partide care trădează după revelaţii de-o noapte, nu de partide care încearcă să se construiască pe seama consumului ilicit al banului public, nu de oameni politici care neavând argumente folosesc invectiva. Datoria noastră, a mea implicit, a echipei lângă care am marea plăcere să lucrez este să dăm jos din politica românească omul de Neanderthal. Istoria omenirii spune că acolo unde argumentul este o bâtă până la urmă după ceva timp peste acel episod se aşterne uitarea. Aş vrea ca din noiembrie încolo împreună să îi punem pe toţi aceştia care nu ştiu altfel să facă politică decât răcnind, neavând idei sau susţinând în Parlament după ceea ce speră să poată av   ea împotriva legii să îi trecem în uitarea pe care o merită', a spus Ungureanu cu prilejul congresului.
   
El consideră că singurul lucru care poate coroda unitatea polului de centru-dreapta este orgoliul din interiorul partidelor şi a făcut un apel către cei prezenţi în sală să renunţe la orgoliile personale.
   
'Dacă ceva rupe ideea de unitate şi poate fi coroziv la adresa coerenţei noastre politice sunt orgoliile. Apelul meu pentru dumneavoastră şi către toate celelalte partide cu care mă voi întâlni de acum încolo este că nu contează aici orgoliul personal. Scopul pe care îl avem cu toţii de a ne uni cu toţii pe seama unei platforme unice de dreapta şi de a intra în alegerile din toamnă câştigându-le', a mai spus Ungureanu.

×
Subiecte în articol: Mihai Răzvan Ungureanu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close