Antena 3 CNN Politică Ungureanu îi dă replica lui Victor Ponta. Vezi ce declară acesta

Ungureanu îi dă replica lui Victor Ponta. Vezi ce declară acesta

Ungureanu îi dă replica lui Victor Ponta. Vezi ce declară acesta
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Oct 2012   •   16:22

Preşedintele Traian Băsescu nu încalcă în niciun fel Constituţia participând la Congresul PPE, ci reprezintă România în calitate de şef de stat, a declarat liderul Forţei Civice, M.R. Ungureanu.  Acesta a apreciat că este o practică normală ca şeful statului să ţină un discurs de bun venit.

"Ca şef de stat invitat să participe la o manifestare internaţională de proporţii şi reprezentând România în această calitate, credem că e natural să exprime un cuvânt de bun venit. Sunt convins că dacă la Bucureşti ar fi avut loc dezbaterile congresului PES, organizatorii l-ar fi invitat pe preşedintele României în calitatea sa de reprezentant al naţiunii şi al statului pentru a ţine un cuvânt de bun venit. E o practică firească, protocolară, de bun simţ, care are precedent în organizarea altor evenimente internaţionale la Bucureşti", a spus Ungureanu.

El a ţinut să-i transmită premierului Ponta că problema reprezentării politice a României în Consiliul European a fost deja tranşată de CC. "Dacă Ponta a spus aceasta, trebuie să-i readucem aminte domnului prim-ministru că problema reprezentării politice a României în Consiliul European a fost deja tranşată de Curtea Constituţională", a spus Ungureanu.

El a precizat că Congresul PPE organizat la Bucureşti aduce o notă de contrast dacă este pus în paralel cu Congresul PES, care nu a mai fost găzduit de Capitala României. "Punem în paralel două lucruri: în septembrie nu a fost găzduit la Bucureşti Congresul PES, cel mai probabil pe seama evoluţiilor politice nedemocratice din ultimele luni. În schimb, este găzduit Congresul PPE. Acest contrast e limpede, vorbeşte clar despre lipsa de credibilitate a actualei puteri, despre felul în care Europa civilizată califică evoluţiile politice la care s-a angajat actuala putere, vorbeşte despre ce consideră Europa că reprezintă în România forţele europene", a mai spus Ungureanu.

Preşedintele Băsescu va încălca din nou Constituţia participând, în calitate de preşedinte al României, la Congresul Partidului Popular European (PPE), deşi şeful statului nu poate face politică şi implicit nu poate participa la manifestări ale unui partid politic, afirmă liderul USL,
Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Mihai Răzvan Ungureanu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close