Antena 3 CNN Politică Ungureanu: în PDL există oameni care şi-ar fi dorit "o listă internă de partid" pentru PE

Ungureanu: în PDL există oameni care şi-ar fi dorit "o listă internă de partid" pentru PE

Ungureanu: în PDL există oameni care şi-ar fi dorit "o listă internă de partid" pentru PE
Sursa foto: traian ungureanu
15 Mai 2009   •   04:51

Traian Ungureanu a afirmat, la o dezbatere organizată de GDS, că liderii PDL au elaborat o listă pentru Parlamentul European în pofida unor nemulţumiţi care nu ar fi agreat includerea unor personalităţi din societatea civilă în fruntea listei partidului.

Ungureanu a afirmat, în cadrul dezbaterii "Relaţia dintre societatea civilă şi politică la 20 de ani după căderea comunismului", care a fost organizată joi de Grupul pentru Dialog Social, că în PDL există oameni care ar fi preferat ca lista pentru alegerile europarlamentare să nu fie deschisă de persoane din afara partidului. "Sunt de părere că nu trebuie să ignorăm meritul unui partid, pe care ştim să-l înjurăm acum, că a reuşit să facă această listă în contra intereselor de partid. Să nu cumva să credeţi că PDL, sau în PDL, nu există oameni care îşi visau o listă internă de partid", a spus Ungureanu,citat de Newsin.

Candidatul PDL susţine că acest lucru generează optimism în ceea ce priveşte relaţia dintre societatea civilă şi mediul politic. "Gestul acesta trebuie notat cu încredere, aşa cum trebuie notate inerţia şi imobilismul celorlalte liste, care reciclează practic toxina politică a celor două partide la care mă refer aici", a spus Ungureanu despre componenţa listelor PSD şi PNL. Ungureanu a afirmat că intrarea sa în politică nu-i afectează independenţa şi implicarea în societatea civilă, poziţie împărtăşită şi de către alţi doi candidaţi prezenţi la dezbatere, Cristian Preda şi Monica Macovei.

Macovei şi-a exprimat preferinţa pentru Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, în timp ce Preda şi Ungureanu ar dori să activeze în Comisia pentru politică externă. "Nu am o opţiune angajată. Mă tentează Comisia de politică externă, dar asta îi tentează pe mulţi. Mă interesează şi cea de cultură, dar această nu e cea mai impunătoare. Am să văd acolo", a spus Ungureanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close